|
Oktobris 10., 2017
hronikas | 20:42 eee, es par šito bakalauru rakstīju :D gaļā, olās uc dzīvnieku produktos ir vielas (karnitīns, holīns), ko zarnu baktērijas pārvērš ar sirds slimību attīstību saistītā savienojumā (TMAO). ja neēd minētos produktus (kā veģetārieši vai vegāni), tad daudz mazāk rodas TMAO un ir mazāks risks iegūt sirds slimības, kuras savukārt ir viens no diabēta riska faktoriem. + jāņem vērā, ka zarnu mikrofloras sastāvs pielāgojas substrātiem, kas tajās regulāri nokļūst. pēc ilgstoša veģetārā perioda apēsts gaļas gabals ir mazāk riskants, salīdzinot ar regulāra visēdāja maltītēm, jo zarnās nebūs tik daudz baktēriju, kas spētu radīt nozīmīgu daudzumu TMAO.
|
Reply
|
|
|
Sviesta Ciba |