|
Maijs 9., 2017
13:56 un vispār, ka es līdz vakaram neaizmirstu - piezvanīt vecmammai un paprasīt, lai atsūta man sviestu, cik drīz vien var. healthy(-ier) fats tak.
|
Comments:
| From: | zivs |
Date: | 9. Maijs 2017 - 15:03 |
---|
| | | (Link) |
|
Par sviestu es nu mācēšu pateikt :D
Gī zini, dari? Tas ir vēl ūberāk. Gan jau, ka zini. Pats taisu Gī jau vairāk kā gadu, un baigi zašibis. Cepjot vispār - tik nesalīdzināmi mazāk vajadzīgs un nepiedeg vispār.
Ja vajag dzīvu padomu par Gī gatavošanas praksi, varu padalīties. Tas ir īzī.
| From: | f |
Date: | 9. Maijs 2017 - 17:54 |
---|
| | | (Link) |
|
esmu ieintriģēta, jo man nav ne jausmas, kas ir Gī!
| From: | zivs |
Date: | 10. Maijs 2017 - 00:38 |
---|
| | | (Link) |
|
Neenciklopēdiski, tas ir atlaidināts sviests, kuram nolieti sārņi. Tātad, arī pats neierij draņķīgo daļu. Nesalīdzināmi labāka alternatīva eļļai, jo jebkura eļļa pie augstas temperatūras, sāk kļūt toksiska, un kas tik vēl ne, kas Gī sviestam nav.
Gan jau ir visādi veidi. Es pa vienkāršo: 1. Sagatavo visus biķerus un kādu stundu laika 2. Kastrolī (es parasti kausēju uzreiz kilo, lai retāk jāčikājas) uz ļoti lēnas uguns laidina vaļā. Es uz gāzes mazākā deglīša un vēl ar siltuma izlīdzinātāju. Tā lai nesāk čurkstēt vai burbuļot. Kādā pusstundā/stundā kilo izkūst. 3. Kad viss sviests ir pilnība izkusis (var pārbaudīt ar adāmadatu), kastroli vairs nekustina, jo sviests ir nostājies trijos slāņos, kas arī ir mērķis. 4. Atstāj uz minūtēm atdzist, lai virsējais slānis savelkās cietākā plēvītē. Tas vajadzīgs, lai vieglāk to nocelt. 5. Lēnām ar karoti (man ir tāda caurumainā), grupē plēvīti karotē, un ceļ ārā, izmešanai. 6. Kad lielumlielums plēves izdabūts, ar mūku pacietību, šķidro sviestu ļoti lēni lej gala traukā. (te ir dzirdēts par kāšanu caur marli, bet sīkāk par to nezinu) 7. Pārtrauc liet, kad sviestam gandrīz sāk līdzi nākt baltās sūkalu straumītes. Visu sviestu izdabūt nevar, ja grib tīru. Kopā zudumā iet kāda 1/4 daļa, sūkalas ieskaitot. Bet toties cepjot, vajag tikai pinģerotu. 8. Tīro sviestu atstāj sacietēt.
Huh :)
| From: | f |
Date: | 10. Maijs 2017 - 09:29 |
---|
| | | (Link) |
|
pat ja to visu dara no ar zāli barotu lauku govju piena?
| From: | zivs |
Date: | 10. Maijs 2017 - 10:55 |
---|
| | | (Link) |
|
Samulsināji. Bet padomājot, ka to darījušas jau senās dienvidaustrumu kultūras, tad laikam tā ir kādas mazāk ieteicamās daļas "atsijāšana". Jo tauki, taču, arī ir dažādi. Palmu eļļa, olīveļļa, tad pienā esošie, dzīvnieku tauki n staf. Droši vien, katri darbojas savādāk, un arī savādāk formē smukumu :)
| From: | f |
Date: | 10. Maijs 2017 - 13:12 |
---|
| | | (Link) |
|
(aiz visa tā garā mustura manā iepriekšējā komentārā bija vēl jāpieraksta vārds "sviesta")
nu ko es varu teikt, esat abi ar rasbainieku mani pārliecinājuši :)
Funny enough, kā tu uz piena olbaltumvielām atsaucies kā "sārņiem". Labi, ka ne toksīniem.
+ piena cukuri (laktoze). Nekādus "dzīvnieku taukus" šādā veidā atdalīt nevar.
| From: | zivs |
Date: | 10. Maijs 2017 - 14:11 |
---|
| | | (Link) |
|
Sūkalas man izklausās pēc šlakām, un izskatās arī. Un jo mazāk zina, jo labāk guļ.
Ah, tu arī no "ja to nevar izrunāt, tad labāk neēst"? :)
Vai tu sieru ēd? This just in - tas sastāv no koncentrētām olbaltumvielām un piena taukiem.
| From: | zivs |
Date: | 10. Maijs 2017 - 15:58 |
---|
| | | (Link) |
|
Gī es sāku gatavot, kad man piedziedāja pilnas ausis, kas notiek ar eļļu, kad to karsē, un cik ļoti atšķirās Gī sviests. Tas bija pirms 2 gadiem, kad ēdienkarti nomainīju par 70%. Daudz ko izmetu un pievienoju, nezinot konkrētu skaidrojumu, tikai ieteikumu. |
|