: who's that girl? - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Maijs 10., 2017


[info]zivs00:38
Neenciklopēdiski, tas ir atlaidināts sviests, kuram nolieti sārņi.
Tātad, arī pats neierij draņķīgo daļu. Nesalīdzināmi labāka alternatīva eļļai, jo jebkura eļļa pie augstas temperatūras, sāk kļūt toksiska, un kas tik vēl ne, kas Gī sviestam nav.

Gan jau ir visādi veidi. Es pa vienkāršo:
1. Sagatavo visus biķerus un kādu stundu laika
2. Kastrolī (es parasti kausēju uzreiz kilo, lai retāk jāčikājas) uz ļoti lēnas uguns laidina vaļā. Es uz gāzes mazākā deglīša un vēl ar siltuma izlīdzinātāju. Tā lai nesāk čurkstēt vai burbuļot. Kādā pusstundā/stundā kilo izkūst.
3. Kad viss sviests ir pilnība izkusis (var pārbaudīt ar adāmadatu), kastroli vairs nekustina, jo sviests ir nostājies trijos slāņos, kas arī ir mērķis.
4. Atstāj uz minūtēm atdzist, lai virsējais slānis savelkās cietākā plēvītē. Tas vajadzīgs, lai vieglāk to nocelt.
5. Lēnām ar karoti (man ir tāda caurumainā), grupē plēvīti karotē, un ceļ ārā, izmešanai.
6. Kad lielumlielums plēves izdabūts, ar mūku pacietību, šķidro sviestu ļoti lēni lej gala traukā. (te ir dzirdēts par kāšanu caur marli, bet sīkāk par to nezinu)
7. Pārtrauc liet, kad sviestam gandrīz sāk līdzi nākt baltās sūkalu straumītes. Visu sviestu izdabūt nevar, ja grib tīru. Kopā zudumā iet kāda 1/4 daļa, sūkalas ieskaitot. Bet toties cepjot, vajag tikai pinģerotu.
8. Tīro sviestu atstāj sacietēt.

Huh :)

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

> Go to Top
Sviesta Ciba