: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Oktobris 26., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:07
ja saimniecībā vienam aug gudrības zobs (i know, saskaņā ar internetiem, visiem jau bija jāizlien līdz 25 gadu vecumam; es mazgadīgos nepavedinu, viss normāli; te mums īpašs gadījums), tad sanāk tāda kā līdzatkarība - arī pats esi visu laiku nemierīgs un sāc pat domāt, ko tie zobi kaut kādi dīvaini jūtelīgi.
tātad, apzvanīju visus zobārstus rajonā (viena atvaļinājumā, vienai brīvs janvārī, viena piedāvā sēdēt rindā un cerēt), pirmā brīvā vieta kaimiņu ciemā un tā pati pēc nedēļas (srsly, kurš tur iet pie zobārsta? pa telefonu izklausījās pēc raganas), bet bez pieraksta izdevās tikt pie vienas citas tepat pilsētā un tieši uz tik ilgu brīdi, lai uzzinātu, ka tas ir gudrības zobs, nevis nepamanīts caurums. cool. mēģinu atcerēties, kā pati pārdzīvoju tās nebūt ne laimīgākās dienas manā mūžā, kad man pēdējo reizi rāva gudrības zobu, bet man šķiet, ka nedēļu točna nevajadzēja gaidīt, līdz tiku pie ārsta. then again, tolaik jau nebija 2015. jeb gads, kad dakteriem par tevi ir viens pīpis, "brīva vieta nākamā gada janvārī!".
bet nav tomēr viss tik traģiski! ne tikai mans vīrietis turas kā vīrs, bet vēl arī
stradiņos var tikt uz 3. novembri. prieks redzēt, ka vismaz kaut kur cilvēki strādā.


(15 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]au
Date:26. Oktobris 2015 - 11:26
(Link)
vai ta' tiešām tiem zobiem ir jāizlien līdz 25. gadu vecumam?
[User Picture]
From:[info]f
Date:26. Oktobris 2015 - 11:29
(Link)
tā ziņo interneti.
viņi var arī vispār neizlīst.
gudreļi tādi nu ir.
[User Picture]
From:[info]au
Date:26. Oktobris 2015 - 11:32
(Link)
man izlīda viens kādos, khm, 28 gados. un līdīs arī pārējie ;(
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:26. Oktobris 2015 - 11:51
(Link)
Es nesen nosvinēju savu 35. jubileju un nemūžam neatceros, ka man būtu bijušas kaut kādas problēmas ar gudrības zobiem. Šī ieraksta iedvesmots, aizgāju pie spoguļa un pārskaitīju, cik man ir zobu. 28. Tad jau laikam nav man gudrības zobu, vai ne?
[User Picture]
From:[info]f
Date:26. Oktobris 2015 - 12:31
(Link)
esot arī tā, ka vīriešiem augšējie lienot retāk.
betē, kā jau teicu, var neizlīst vispār.
kādas neērtības tev gājušas secen!
[User Picture]
From:[info]f
Date:26. Oktobris 2015 - 12:35
(Link)
tu pat zini tik noteikti?
[User Picture]
From:[info]au
Date:26. Oktobris 2015 - 16:34
(Link)
nu otrs augšējais noteikti - man jau ir safotografēts viss. apakšējie, protams, varētu būt jauki un nemēģināt līst, bet zobārsts lielas cerības uz to neliek.
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:26. Oktobris 2015 - 11:46
(Link)
a starp citu, man arī līda gudrinieki. biju pie dakteres #1 -- viņa pavirši paskatījās un teica, ooo, te jau uz stomatoloģijas institūtu un jārauj (tolaik dzīvoju rīgā). bet pēc tam aizgāju pēc second opinion un man paskatījās, ka jā, gudrinieks, bet īstenībā viņš ir pilnīgi vesels zobs, viņam žoklī ir vieta un vienīgā problēma ir virs viņa iekaisusi smagana.

nu tad man nogrieza smaganu un viss kārtībā. pēc tam, kad nāca nākamais, tad jau zināju, ka tikai smagana pie vainas un to tad pat negrieza, tikai pasāpēja šad tad un pati atmira. --> tie abi ir apakšējie gudrības zobi.

augšējie vispār iznāca bez jebkādām problēmām. šķībi uz sāniem, bet kurš tad tur aizmugurē redz.

visi viņi ir nodiagnosticiēti kā veseli zobi, tagad tikai tādi jāsaglabā, jo es vienmēr ar šausmām domāju, kā tur žokļa galā vispār var tikt ar kaut kādu urbi klāt, lai saplombētu. tad dodiet man vispārējo anestēziju vispirms!

nu tā -- es tikai padalījos ar pieredzi, ja baigi sāp žoklis gudrības zoba sakarā, ne vienmēr tas zobs ir sūdīgs un ne vienmēr viņš ir jārauj. tā es arī dzīvoju ar visiem saviem 32. bet nu zobāksts noteikti zinās vislabāk :)

ā un es nezinu, bet vismaz tāļajā ~2006. es pie tiem zobākstiem gāju tā, ka maucu iekšā pilnīgi svešos kabinetos, kurus pirmos uz ielas ieraudzīju un teicu, ka man nu baaaaaaaigi sāp, vai var paskatīt. neviens neatteica. hehe.
[User Picture]
From:[info]f
Date:26. Oktobris 2015 - 12:34
(Link)
nujā, galvenā problēma ir tā, ka ne vienmēr var atļauties visu dienu nosēdēt un cerēt, ka tiksi pie tā daktera, citādi jau tādi ieteikumi arī ir bijuši.
un tā jau ir, ja izlien veseli un ir vieta, tad viss kārtībā, tomēr ļoti bieži ar viņiem ir problēmas, un, kā raksta stomatoloģiskais institūts, anestēzinu var dabūt, kādu vien sirds vēlas (ko dakteris izrakstīs). jo es arī nemaz nestādos priekšā, kā citādi tos nejaukākos no nejauceņiem var izdabūt ārā, no sāpēm nezaudējot samaņu :)
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:26. Oktobris 2015 - 13:00
(Link)
ja tiešām tā ir, ka var izvēlēties kādu anestēziju grib, tad es kā farmakologs iesaku ketamīnu -- tad lūdzu ļaujieties k-hole labumiem (var šito sagūglēt), cerams, ka varēsiet noķert arī emergence fenomenu, un tad būs ne tikai gudrinieks ārā, bet arī forša starpdimensionāla pieredze, aļa kā no filmas interstellar, bet pašam sava un neaprakstāma (y), hehe.

nu a pārējās neinteresantas. smieklu gāze par vāju, miega zāles tikai aizmidzinā, un pārējās anestāzijas gāzes tikai nogāž gar zemi.

nu labi, es neesmu anesteziologs, varbūt viņiem ir kāds aroda noslēpums, kā to visu padarīt jautrāku, bet es kā farmakologs ņemtu ketamīnu, ja tāda opcija būtu (y)

un galvenais visam ļauties un nepretoties !
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:26. Oktobris 2015 - 13:00
(Link)
es pirms 2 gadiem ar to zobu gāju uz Stradiņiem - dzīvā rinda, nekādas iepriekšējās pieteikšanās. Pāris stundas nācās sēdēt, bet vismaz tiku pie daktera tajā pašā dienā
[User Picture]
From:[info]f
Date:26. Oktobris 2015 - 13:37
(Link)
tādu variantu piedāvāja, jā, bet ja nu nesanāk tikt, tad diena vējā.
bet nu, ja sāpes līdz noteiktajai dienai kļūs neciešamas, tad nebūs variantu.
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:26. Oktobris 2015 - 13:59
(Link)
tās rindas nav arī tik ārprātīgas - es kādas 3 stundas pavadīju sestdienas pēcpusdienā. Pieņemu, ka ir arī nākšanai izdevīgāki laiki
[User Picture]
From:[info]evy
Date:26. Oktobris 2015 - 14:41
(Link)
man pirmais gudriibas zoba raaviens bija 32 gados. leeni man vinji... :)
From:[info]nure
Date:26. Oktobris 2015 - 14:53
(Link)
Man ir 34 gadi, aug tikai 7 zobi (ir izauguši vienā pusē), astoto nebūs vispār, jo neesot aizmetņi. Tā kā tas ir ļoti individuāli. 7ītie ar sāka augt kādos 32 gados.

> Go to Top
Sviesta Ciba