: who's that girl? - .sapulce.

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Janvāris 29., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:56 - .sapulce.
Vakarvakara ģimenes sapulcē tika apspriests jautājums par manu nākotni. Mamma joprojām ir pie pilnas pārliecības, ka ar mākslu es savu dzīvi nevaru saistīt, jo visi, kas tur darbojas ir kaut kādi jefiņi u.tml., un vispār viņai nepatīk māksla. Te nu brālis lika savu vārdu, ka viņai taču ar to nebūs jānodarbojas, bet man. tad brālis uzskaitīja, kur mācās kurš viņa paziņa - tas un tas Mākslas akadēmijā, tas un tas Policijas akadēmijā, tas un tas Stradiņos, tas un tas Banku augstskolā, tas un tas mācās LU, bet nu tas, kas notiek iekš LU...tā skola liekas prestiža vairs tikai savas vēstures dēļ. Vienvārdsakot, uz turieni man labāk neiet. Tad stafeti pārņēma mamma, ieminoties, ka man tomēr vajadzētu mēģināt tikt kaut kur arī uz juristiem, jo no manis taču sanāktu ideāls jurists - turētos pie savas taisnības, vai stāvus vai gar zemi. Nujā, iestarpina brālis, bet uz Universitāti gan labāk neej.
Uz žurnālistiem? mamma sašķoba seju.
Sēdēju un klausījos.

Mūzika: Delirium - Silence

(32 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]izzy
Date:29. Janvāris 2005 - 12:13
(Link)
Ej uz politologiem tur māca to visu kopā, kompleksi + reaalas iespējas tikt budžetā + baigas perspektīvas nākotnē, pēc beigšanas . Padomā par to, painteresējies.
[User Picture]
From:[info]elina
Date:29. Janvāris 2005 - 12:48
(Link)
nu, nu..par politologiem visi smejas ;)
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Janvāris 2005 - 13:48
(Link)
politoloģija iekļauj sevī modes dizainu? :) kopš kuriem laikiem?
[User Picture]
From:[info]izzy
Date:29. Janvāris 2005 - 14:11
(Link)
Ok, ne varbūt pilnīgi Visu :))
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Janvāris 2005 - 14:23
(Link)
bet paldies par padomu tik un tā :)
[User Picture]
From:[info]elina
Date:29. Janvāris 2005 - 12:48
(Link)
es iesaku LU komunikācijas, kur mācos arī pati.
nav jau nekādi žurnālisti, tas tāds aplamas iespaids. Ir ari sabiedriskās attiecības un reklāma. un pie reklāmas varēi arī mākslinieciski izpausties, man šķiet. un visi būtu apmierināti ;)
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Janvāris 2005 - 13:48
(Link)
tas jau izklausās interesanti...tu zini, kādi eksāmeni tur vajadzīgi?
[User Picture]
From:[info]elina
Date:29. Janvāris 2005 - 14:03
(Link)
zinu.
angļu un latviešu ;)

bet tur ir tā pagrūtāk ar iekšā tikšanu, pagājšgad bij 23 cilvēku konkurss uz vienu budžeta vietu un 10 uz maksas, BET ja tu esi radoša un veiksmīgi izpildīsi visas pārējās prasības, tad es domāju, ka problēmas nebūs ;)
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Janvāris 2005 - 14:13
(Link)
nu viss...tagad man panika :/
es taču nezinu, vai esmu radoša. zinu tikai, ka man patīk tādas lietas un man nebūtu nekādu iebildumu ar to saistīt dzīvi :)
[User Picture]
From:[info]elina
Date:29. Janvāris 2005 - 14:05
(Link)
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Janvāris 2005 - 14:13

btw

(Link)
paudies enīvei :)
[User Picture]
From:[info]janxz
Date:29. Janvāris 2005 - 13:02
(Link)
Jaa visi saka ka LU nav tur prestizha vai kas tur vel bet neviens nevar pamatot kapeec... nu iisteniibaa to baumu palaida taadas komercskolas kaa Turiiba un visaadi 12padsmitklasnieki saklausijaas un juus jau ticat ik vaardam ko jums saka jo pashiem pieredzes nav. Tie kas maacaas LU tev pateiks ka tur viss ir kaartiibaa. To tev saku arii es. Tavs braalis maacaas LU ka taa saka? Meegjini uz zhurnaalistiem - tur gan tev noderees "turētos pie savas taisnības, vai stāvus vai gar zemi" nu katraa zinjaa vairaak nekaa juristos rakstot kaadaa kantoriitii miljoniem papiiru.

;)
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Janvāris 2005 - 13:51
(Link)
patiesībā man ir tikai pliki apgalvojumi i par vienu, i par otru LU pusi, bet kā tur patiesībā ir, to noteikti zina tikai tie, kas paši tur mācās, nudien.
Nē, viņš tika budžetniekos iekš Pol.akad. un aizgāja uz turieni :)
žurnālisti ir tāda kā vienīgā alternatīva, kuru izmēģināt, ja nesanāks ar Mākslas akadēmiju...vēl laiks padomāt ir..drusciņ.
From:[info]divi_g
Date:29. Janvāris 2005 - 13:10
(Link)
Nu, tās pārējās nav labākas par LU...
[User Picture]
From:[info]jff
Date:29. Janvāris 2005 - 13:11
(Link)
āha, tas "LU sux" ir jau piegriezies apmēram tikpat kā "M$ sux", un saka tos abus apmēram vienas izpratnes cilvēki, kuriem Ozols kačā ;)
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Janvāris 2005 - 13:53
(Link)
nu tas ir par skarbu salīdzināts. katra skola savā veidā, rupji sakot, sūkā...
[User Picture]
From:[info]jff
Date:29. Janvāris 2005 - 14:34
(Link)
Aha. Ideālā skola būtu tāda, kur itin nemaz nav jāmācās, ir ļoti noderīgi skolasbiedri, kuri vienlaikus traki seksīgi ira, un skolai ir baisais prestižs, un beidzējus uzreiz ieceļ par banku direktoriem, vai vismaz deputātiem. Un piedevām vēl dvēselei gandarījums no visa tā. Did I get the point? ;)
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Janvāris 2005 - 14:40
(Link)
šitādu atbildi es tev varbūt dotu, kad gāju 10.klasē :) tik par tiem deputātiem & stuff gan negalvoju. tādas lietas man nav sirdij tuvas.
tagad ideālā skola būtu tāda, kuru man negribētos bastot, tātad - kurā būtu jāmācās tas, kas man tiešām vajadzīgs, kurā jāmācās normālos nevis ārprātīgos tempos, kurā man negribētos sev matus plūkt no galvas ārā, kad es izdzirdētu vārdu "matemātika" [skola bez matemātikas, proti:)]
dvēselei gandarījums - tas gan jā :)
[User Picture]
From:[info]ess
Date:29. Janvāris 2005 - 13:56
(Link)
ak, vai.. es gan pati izleemu, kur iet un maneejie nebija pret to :) Lai gan dazhi jau domaa, ka arii LKA kaut kaadi psihie maacaas :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Janvāris 2005 - 14:11
(Link)
ko Viņi vispār saprot...:)))
[User Picture]
From:[info]korinte
Date:29. Janvāris 2005 - 14:53
(Link)
Hmm...ja godigi man shkjiet, ka tev juristi iisti ne... Pie tam juristu jau i daudz...
Galu galaa - tev pashai jaaizveelaas sava naakotne! :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Janvāris 2005 - 14:56
(Link)
es jau tikai klausījos, ko viņi tur runā. saruna sākās, kad pateicu par modes dizaineriem un žurnālistiem. tālāk pat muti neatvēru :)

un izvēli es izdarīšu pati. as usual. nozīmīgos lēmumus dzīvē es vienmēr esmu pieņēmusi pati.
[User Picture]
From:[info]korinte
Date:29. Janvāris 2005 - 15:24
(Link)
;)
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:29. Janvāris 2005 - 17:45
(Link)
Vai neesi apdomājusi iespēju arī par Tehnisko Universitāti un kādu inženiera specialitāti? ;-))
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Janvāris 2005 - 20:25
(Link)
ak, es, kaza! kā gan man tas pašai neienāca prātā?!?
viss - risinājums ir atrast - būšu kkāds uubeinženieris :D
[User Picture]
From:[info]deep
Date:29. Janvāris 2005 - 19:38
(Link)
lai kur tu ietu, nav jau obligaati jaastraadaa tai jomaa. vnk diplomu dabuut. es juristos jau 3o gadu hvz ko daru, bet straadaajuse esu gan tv, gan reklaamas agjentuuraa, taga uz kultuuras menedzhmenta vad vietn pretendeeju..
taa ka nestreso i nemaz.
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Janvāris 2005 - 20:29
(Link)
vajag tomēr iekšas, lai ietu uz juristiem. pirmkārt jau - lai vispār tiktu iekšā, otrkārt, lai paliktu līdz galam. paturot prātā, ka par juristu gribēju būt tik tad , kad Aliju Makbīlu skatījos :)
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:30. Janvāris 2005 - 18:39
(Link)
Uz juristiem neej. Saku to tik nopietni, cik priekšpēdējā kursā studējoša persona to var darīt.
Par prestižu runājot - vismaz Jurispudencē Turības prestižs joprojām ir daudzas reizes zemāks - viegli tikt iekšā, viegli iegūt diplomu. Jā, tu tur vari iegūt ļoti labas zināšanas, varbūt pat dažā ziņā labākas nekā LU. Bet tas nav nepieciešams diploma ieguvei - un diplomā nekādi neredz, vai tu biji tas 1 no 100 kas tiešām mācījās, vai tomēr nē.

Ja stāvi un krīti par savu taisnību tev nav ko darīt ne šajā fakultātē, ne šajā profesijā - ar Aliju Makbīlu tai sakara nav pilnīgi nekāda -ne tikai tādēļ, ka seriāls, bet tādēļ ka anglosakšu un kontinentālās eiropas tiesību sistēmas ir kardināli atšķirīgas un no juristiem prasa pavisam citas kvalitātes.
Jā, arī mums ir advokāti. Bet kļūšanai par advokātu nav pilnīgi nekāda sakara ar tavām zināšanām un spējām jurispudencē. Tāpat, tikai lielākā mērā tas ir ar notāriem.

Jurists (99,99%) ir kantora darbinieks - nodarbojas ar jaunāko savas sfēras likumu izčekošanu, dokumentu sagatavošanu, līgumu caurskatīšanu. Zvanīšanu visādiem čammām, kas nav spējīgi laicīgi atsūtīt parakstītas līguma versijas, tikšanās ar visādiem cilvēkiem, kas visai agresīvi centīsies pierādīt, ka viņu versija ir vienīgā pareizā.
Nepieciešama spēja ātri un precīzi uztvert informāciju, izdarīt secinājumus, plānot iespējamos situācijas attīstības scenārijus, stipri nervi.

Bet stāvēšana un krišana par savu taisnību nu nekādīgi nav vajadzīga - tikai pati sevi nomocīsi.
[User Picture]
From:[info]f
Date:30. Janvāris 2005 - 18:45
(Link)
hmm..tur jau tā lieta, - ja es darbotos ar jurisprudenci saistītā virzienā, tad tas, kas mani saista ir advokāta darbs, nevis sasodīts darbs ar papīru kalniem līdz mūža galam. es arī zinu, ka latvijā tiesas procesi nav tādi kā asv vai anglijā, vai vienalga, kur. es zinu arī to, ka ļoti daudzi iet uz juristiem. es zinu, ka ir jāmācās daudz, jo citādi - kāda jēga būt par kkādu juristu, ja tu nekā nezini?
bet fakts paliek fakts - ja es nekur citur netikšu, tad būs vien jāiet uz juristiem...

/man jūk...jurists varēja būt i jurists, i advokāts, vai tā?
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:31. Janvāris 2005 - 07:59
(Link)
Visi advokāti ir juristi, bet lielākā daļa juristu nav advokāti.

Par "jāmācās daudz" un "kāda jēga ja neko nezini"- to tu saki tagad, maksimālistiskās cerībās, ka augstskolā jau nu gan tu mācīsies krietni cītīgāk un apzinīgāk nekā tagad.

Viena lieta gan - šobrīd LUJF ir pārgājuši no 5 gadīgās programmas (kurā vēl studē pašreizējais 3., 4., un 5. kurss) uz trīsgadīgo - ar šo to visai atšķirīgu. Ja mums ir 2. līmeņa profesionālā izglītība (akadēmiski tas ir bakalaura grāds + profesija), tad viņiem ir tikai pliks bakalaurs, bet [i]Dipl.iur[/i] viņi būs tikai pēc maģistratūras. Par advokārtu bez [i]dipl.iur[/i] būt nevar nekādi.
Lai kļūtu par advokātu vēl nepieciešams vai nu kļūt par Tiesību Zinātņu doktoru, vai nokārtot advokātūras eksāmenu, būt vismaz 25 gadus vecam, ar darba pieredzi -
a) tiesneša amatā,

b) vismaz divus gadus — prokurora, zvērināta tiesu izpildītāja vai zvērināta notāra amatā,

c) vismaz trīs gadus paradvokāta palīgu,

d) vismaz trīs gadus —augstskolas tiesību zinātņu specialitātes akadēmiskā personāla amatā,

e) vismaz piecus gadus — citā juridiskās specialitātes amatā;


Es, protams, nezinu, kas ir tavi radiņi un sencīši - iespējams, viņi patiesi ir ar galiem, kas tev spēs nodrošināt advokātes karjeru. Bet ja ne - tad uz to vien, ka esi beigusi prestižu skolu, kurā tiek regulāri ieborēts "kurš gan cits, ja ne jūs" - nepaļautos.

Pie tam - arī advokāti ļoti daudz (ļoti!) strādā ar papīriem (piemēram - kasācijas instancē civillietā mutiskā procesa daļa nemaz nav obligāta, galvenā ir tieši rakstiskā). Protams, arī citi juristi nepieciešamības gadījumā var uzstāties tiesās - it īpaši, ja darba devējs tā grib.
J
[User Picture]
From:[info]f
Date:31. Janvāris 2005 - 08:06
(Link)
jauki, tu mani pārliecināji, ka uz jusristiem neiešu. man tā rv1ģ un citu skolu prestižs diezgan lielā mērā ir vienaldzīgs, ja tas man nesniedz to, kas man vajadzīgs.
aj, bet, ja godīgi, es par šito tagad nemaz negribu domāt. būs jādomā, jā, bet...tagad vēl negribu par to domāt tik nopietni. sākumā pietiks, ja izdomāšu, kur stāties, kur ne. tālākais jau vairs nav īpaši manās rokās.[nevis dieva, bet labotāju rokās]
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:31. Janvāris 2005 - 08:20
(Link)
Rv1G tev iemācīja labu loģiskās domāšanas bāzi, pašpārliecību (kas visā visumā nebūt nenāk par sliktu) un deva zināmu priekšrocību labu sakaru ziņā - vēlāk, kad tavi klasesbiedri būs beiguši augstskolas.

Ieteikums - neiespringsti par to, kā pēc tam pelnīsi. Vairums programmu gan LU gan RTU ir akadēmiskās un daba tirgum tevi vienalga nesagatavoqs. Izvēlies kādu (vēlams ne 5gadīgu - labāk kādus 3 gadus) programmu, kas tev dos labāku ieskatu dzīvē, un kuru var apvienot ar darbu. Un vismaz pirmo gadu paralēli arī pastrādā - radīsies labāks iespaids par to, kas pasaule vispār ir un ko tā ziemā ēd, un ko tu īsti gribi darīt.

> Go to Top
Sviesta Ciba