|
Augusts 4., 2010
12:33 - : šiškebab! a kāds mājās ir cepis kebabu? (ehm, detaļas, padomi, instrukcijas?)
|
Comments:
| From: | f |
Date: | 4. Augusts 2010 - 12:42 |
---|
| | | (Link) |
|
how'd ya' do it?
es jau nē, tu prasīji, vai "kāds" nav.
| From: | f |
Date: | 4. Augusts 2010 - 13:20 |
---|
| | | (Link) |
|
:P
From: | |
Date: | 4. Augusts 2010 - 12:42 |
---|
| | | (Link) |
|
man bija viena gara lekcija par kebabiem no turciņa puses. pēc tam es sapratu, ka viss tas, kas pieejams latvijā (un ko gatavo latvieši) ir apzīmējams tikai ar vienu vārdu - trash...
| From: | f |
Date: | 4. Augusts 2010 - 12:46 |
---|
| | | (Link) |
|
viņiem - trash, bet man ļoti garšo (jo īpaši trijos sestdienas naktī) tie, kas pie galerijas c.
| From: | ttp |
Date: | 4. Augusts 2010 - 12:49 |
---|
| | | (Link) |
|
tas ir apmāns no kebaba puses, bet vēderam tač vienalga :)
| From: | f |
Date: | 4. Augusts 2010 - 12:50 |
---|
| | | (Link) |
|
apmāns ir arī no gūgles puses, jo viņa man saka "kebabs", bet bildē rāda "šašliks ar zaļumiem".
| From: | ttp |
Date: | 4. Augusts 2010 - 12:55 |
---|
| | | (Link) |
|
man vēl garšo gruzīnu kababi ar bārbelēm, bet tie tikai tur uz vietas
From: | |
Date: | 4. Augusts 2010 - 13:01 |
---|
| | | (Link) |
|
kebabs vispār esot tāds pats nosaukums kā junk food, un katram no paveidiem ir savs. tb, kebabs nenozīmē gaļu pankūkā.
From: | |
Date: | 4. Augusts 2010 - 13:00 |
---|
| | | (Link) |
|
nēnu vienkārši pēc tam, kad man stundu skaidroja, ar kādu rūpību viņi tur gatavo savējos, ta es sapratu, ka tas, kas ir mums, ir tas pats, kas par picu nosaukt to apaļo buločku, kas, ar lētu sieru un desu aplīmēta, tiek tirgota rajončiku veikalos par 30 sanķikiem :)
| From: | f |
Date: | 4. Augusts 2010 - 13:16 |
---|
| | | (Link) |
|
ojopcik! tad es pat nevaru iedomāties, cik garšīgi kebabi ir turkzemē :)
From: | |
Date: | 4. Augusts 2010 - 13:21 |
---|
| | | (Link) |
|
vajne :) un tas mani ļoti apbēdināja attiecībā uz to, cik skumja ir latviešu virtuve.
| From: | f |
Date: | 4. Augusts 2010 - 13:59 |
---|
| | | (Link) |
|
un te nu vieta jautājumam - a kas latvijā ir izcili garšīgs?
man jau šķiet, ka jaunie kartupeļi, ar biezpienu un krējumu un tad tur tomātiņiem, gurķīšiem un dillītēm un lociņiem, could easily take the cake :)
Nē. Bet labi, ka pajautāji. Pats simtu gadu nebūtu iedomājies apstāstīt, ka neesmu cepis mājās kebabu.
| From: | f |
Date: | 4. Augusts 2010 - 13:16 |
---|
| | | (Link) |
|
nuredz, man jau patīk iekustināt cilvēka domāšanu :)
From: | unpy |
Date: | 4. Augusts 2010 - 13:29 |
---|
| | | (Link) |
|
A ko Tu domā ar nosaukumu "kebabs"? Esmu ēdis, kā minimums, duci dažādu ēdienu zem šī nosaukuma:))
| From: | f |
Date: | 4. Augusts 2010 - 13:57 |
---|
| | | (Link) |
|
man tā kā gribētos to, kas ietīts lavašā, ar kaut kādiem vistas gabaliņiem un salātiem, plus kaut kādu mērci. :)
vienmēr jau, protams, var mēģināt uz dullo, un nosvilināt cepeškrāsni :))
From: | unpy |
Date: | 4. Augusts 2010 - 14:13 |
---|
| | | (Link) |
|
Smieklīgākais, laikam, ir tas, ka šāda veida kebabu esmu ēdis tikai Rīgā - pat nezinu, no kurienes tāds, lavašā ietīts, nācis. Gan jau, ka no Kipras:))
Parastais kebabs ir vienkārši vai nu ceptas maltas gaļas desiņas, vai nu pavisam vienkārši cepta maltā gaļa, vai septi gaļas gabaliņi, tjipa šašliks:))
| From: | f |
Date: | 4. Augusts 2010 - 14:28 |
---|
| | | (Link) |
|
nuredz, gūgle ar' saka to pašu, bet es gribu to kreiso kebabu, ko mums rīgā dod :)
Tas ko meklē, saucās shawarma. люля-кебаб ir tas ko kaukāzieši pasniedz kā kebabu - cepta, ap iesmu aplipināta jēra gaļa, esmu iegrābies pāris reizes. Prasot a kur bļ** maizīte, viņi atnes sagrieztu maizīti. Doner kebab atkal ir pats gaļas sagatavošanas veids, nevis ēdiens - vertikālais miets ar sildelementu sānos uz kura samauc miljons marinētas karbonādes un tad griež no malas. To mēdz pasniegt gan uz šķīvja kā atgriezumus vai pakojot maizēs, tā ka točna nevari zināt ko dabūsi pasūtot "kebabu". Moš noder kā es daros: sagriez skaidās kāpostus un vēl kautkādus štruntus pēc iespējas vienkāršakus garšas ziņā, jo viss points ir mērcē. Uztaisi majonēzes maisījuma mērci (krējums/majonēze/garšvielas). Sagriez mazās plānās strēmelēs žāvētu vistu un pavisam nedaudz apcept lai uzkarst. Ņem lielo pita maizi vai lavašu un stum iekšā kamēr vista karsta. No sākuma vistu, tad salātus un tad daudz mērces. Un nevajag būt latvietim, to visu saliekot daudz vienā maizē - būs pa zemi, galdu un ēst neforši. Pāris karotes no visa, tā lai brīvi var paņemt un nekas netek. Ar pita maizi grūti operēt jo gadās caurumi un nav tik garšīgi imho, bet ar lavašu - baigi akurāti jo likt divos/trīs slāņos ja tek cauri nav risinājums, būs sīksts kā papēža zole, nevar nokost. Saliec visu iekšā un mērci lej kā pēdējo pa virsu, tad nekas neplīsīs. Ēdiens jau baigā inde, bet dažreiz var.
Ar priekšpēdējo teikumu, es biju domājis - saliec uz lavaša gaļu, salātus un sarullē un tad pa kabatas galu lej mērci. Ja visu saliksi, saliesi un tad rullēsi, pašķīdīs nahren pa galdu un rokām jo lavasis izmirks.
| From: | f |
Date: | 4. Augusts 2010 - 17:13 |
---|
| | | (Link) |
|
o! tas ir tas, ko es meklēju (vai tik lauraiss nebūs turkkebabā kebabus licis kopā, koa?)! MILZĪGS PALDIES!
un to lavašu jau tāpat nav iespējams cienījami apēst, tāpēc tas jādara naktī, kad neviens neredz. atzīts par ļoti labu pēc blandīšanās pa krogiem :)
Klau, man ir skleroze - Tu pirms kāda laika incējies par iespējām noīrēt maksas sms nelielam uzņēmumam, ne?
| From: | f |
Date: | 4. Augusts 2010 - 22:48 |
---|
| | | (Link) |
|
tā nudien bija. izmēģinājām ieteiktos variantus, bet es tā saprotu, ka augšai tie nebija pa prātam un tā nu tas ir palicis karājoties gaisā.
| From: | f |
Date: | 4. Augusts 2010 - 23:12 |
---|
| | | (Link) |
|
nodošu tālāk, danke! :) |
|