extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Bažas nav pierādījumi. Man vajag faktus par reāli esošo stāvokli. Šobrīd ir ļoti daudzi un dažādi modelējumi, kas ir ļoti atšķirīgi. Tie visi ir spekulatīvi un balstīti uz nepilnīgiem datiem. Turklāt mani uzskati nevar būt bīstami, jo es nepiedalos politiku izstrādē. Tā ka – give me a break.

Vēl jo vairāk, es nesaprotu, kur tu ņem ideju – visus vecos un nespējīgos krāsnī iekšā! Tā ir Atula Gawandes, nevis mana grāmata. Iesaku izlasīt, ja nebaida pārspriedumi par nāvi. Bet šajā gadījumā tā ir daba, kas uzsūta šo vīrusu, ne jau es. Nu labi, var vainot ķīniešus par sliktiem sanitāriem apstākļiem, bet tas jau ir noticis fakts, kur neko vairs nevar izdarīt. Kā arī tas, ka infekcija jau ir izplatījusies pa visu pasauli – tur arī neko nevar izdarīt.

Ja nu vēl vienīgi šobrīd varētu apzināt pilnīgi visus inficētos – tos karantēt, un tad slimība būs galā. Bet laikam valdības negrib tērēt tik daudz naudas šādai plašai 100% iedzīvotāju testēšanai vai uzskata, ka nav spējīgas tādu noorganizēt.

Protams, ieviest dikatūras karantīnas apstākļus vienmēr ir vieglāk, un muļķi atbalsta šādas diktatūras. Nē, es jau nesaku, ka distancēšanās vai roku mazgāšana ir nevajadzīga. Tikai par to, ka aizturēt sievieti, kas viena skrien parkā, ir absolūtus stulbums un ceļš, kas ved uz vēl lielāku diktatūru. Šķiet, ka tomēr to daži ir sapratuši, un tagad Itālijā (šis TV gadījums gan bija noticis Spānijā) atļauj vienatnē pasportot vai izvest suni pastaigā. Es ļoti negribētu, ka UK arī kļūst par šādu diktatūru. Ir ok aicināt uz solidaritāti, izmantot nudging utt. Bet pieprasīt absurdas darbības, kuras patiesībā nav nemaz saistītas ar infekciju izplatību, ir diktatūra.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?