extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-02-29 18:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl sejas masku trūkums Latvijā droši vien ir skaidrojams ar to, ka tagad visa ražošana atrodas Ķīnā. Skaidrs, ka ķīnieši vispirms nodrošinās savējos, un arī piegāžu ķēdes uz rietumiem epidēmijas īsti labi nestrādāja.

Kas vēlreiz labi parāda, ka pašreizējais globālisms (jeb precīzāk, visu ražošanu nekritiska pārcelšana uz Ķīnu) jau apdraud rietumu drošību. Daudzi argumentēs, ka ražotņu pārcelšana ir neizbēgama, jo rietumos strādniekiem ir jāmaksā pārāk augstas algas. Tam tomēr nevar piekrist, jo pat Tesla pamanījās uztaisīt Gigafactory 1 ražotni vietējam tirgum ASV.

Es paredzu, ka ilgtermiņa attīstībai nākotnē tiks veicināta lielāka ražošana arī lokāli. Globālisms ir laba lieta, jo visu uz vietas saražot nav iespējams, tomēr nedrīkst arī kritiski svarīgu lietu ražošanu atstāt tikai vienas valsts pārziņā. Šobrīd farmācijā bieži rodas noteiktu zāļu piegādes problēmas. Tas vēlreiz pierāda, ka nedrīkst visas olas likt vienā grozā, kā to bieži dara globāli uzņēmumi, tiecoties pēc maksimālas peļņas. Svarīgas zāles ir jāražo vairākās vietās pasaulē vienlaicīgi, lai problēmas vienā rūpnīcā neradītu zāļu deficītu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?