extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2019-10-19 11:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tagad bija nedaudz vairāk laika palasīt par šiem ekoteroristiem Londonā un viņi tiešām ir ļoti smieklīgi un bez smadzenēm. Kāda jēga ir kavēt uz elektrību darbināmo vilcienu kustību? Tas taču skaitās vistīrākais transports. Vai tad būtu labāk ja šie braucēji sakāptu automašīnās ar benzīna dzinēju un vairotu piesārņojumu un sastrēgumus ielās?

Pat Guardian tagad raksta, ka vairums no šiem protestētājiem ir izlutinātās vidusšķiras bērni, kuriem nav jādomā, kā izdzīvot no mēneša algas un kuriem liekas, ka tikt arestētam ir cool.

Un lai gan es pats vienmēr esmu iestājies, ka strādnieki ir uzmesti, algas pat netiek līdzi inflācijai, es neredzu, kā anarhisms vai ekonomikas bremzēšana varētu viņiem palīdzēt. Tieši regulēts (bet ļoti prasmīgi regulēts) kapitālisms ir devis vislielāko labumu strādniekiem, kamēr sociālisms un padomju sistēma ir bijusi tīrās šausmas.

Tieši šajā arī izgāžas pēdējais zaļo arguments, ka klimata pārmaiņas vissmagāk ietekmēs tieši nabadzīgos. Tas tā varētu būt, bet šobrīd kapitālisms palīdz miljoniem cilvēku izrauties no nabadzības pat Indijā, Ķīnā un citās valstīs. Ja globālā sasilšana radītu viņiem, piemēram, 20% dzīves līmeņa pazemināšanos, bet kapitālisms radītu 100% vai pat 200% vai 300% uzlabojumu, tad noteikti ir vērts viņiem attīstīt ekonomiku un pieņemt grūtības, kas saistītas ar klimata izmaiņām, nekā nobremzēt attīstību un palikt esošajā nabadzības līmenī.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?