extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2018-05-26 07:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šorīt internets pats piedāvāja. Lūk, šis ir tas, ko man prasīja ielinkot un kur teikts, ka katram astotajam (vai pat katram sestajam, ja pieskaita tos, kas nevēlējās atbildēt) vēl nav bijis sekss 26 gadu vecumā. Pētījums attiecas uz UK, un to veic UCL (University College London).

Bet nav jau tā, ka tikai "britu zinātnieki" par to raksta. Stāsta, ka Japānā situācija ir vēl nopietnāka, un ļoti daudzi jaunieši neveido attiecības. Un galu galā to, ka dzimstības rādītāji krītas visā rietumu pasaulē, arī nav nekāds noslēpums. Tam var būt dažādi kompleksi iemesli, bet noteikti arī šis.

Man šķiet interesants cits aspekts, cik ļoti cilvēki cenšas izstumt šo nepatīkamo faktu no savas apziņas un to pilnībā ignorēt. Un kāds, kas pat tikai netieši pieskaras šai problēmai, tiek dēmonizēts, tieši tāpat kā visi inceli, un labākajā gadījumā par viņiem neko nerunāt, bet ja arī kāds kaut ko pasaka, tad trivializēt viņu problēmas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2018-05-26 16:04 (saite)
Tā jau ir bijis vienmēr, ka daži neatrod sev gultasdraugu. Drīzāk - pilsētā ir viegli dzīvot vienam un arvien vairāk cilvēki pārvācās uz pilsētām, kur izmirst.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-05-27 15:13 (saite)
Cilvēki agrāk bija nelaimīgi ar uzspiestajām seksuālajām normām, kad sekss tikai laulībā utt. Tad viņi sarīkoja seksuālo revolūciju, kontracepciju un visu pārējo, un visiem vajadzētu būt laimīgiem. Bet tagad atklājas, kas seksuālo attiecību dinamika ir daudz sarežģītāka. Ka tā nebija tikai patvaļīga baznīcas uzpiesta kontrole – izrādās, ka cilvēku dziņas ir daudz dziļākas, un sociāli noteiktai monogāmijai noteikti bija loma vardarbības mazināšanā.

Tas var neskart kādu personīgi, bet šo par šo dinamiku tagad sāk interesēties akadēmiķi, un daudziem tas ļoti nepatīk, jo traucē viņu idejām par brīvību, ieskaitot arī brīvību no atbildības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?