extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2018-02-24 11:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Prieks, ka ABLV ir nolikta pie vietas.

Bet ceru, ka arī Norvik Banka tiks aizklapēta ciet. Tas ir neatkarīgi no tā, ka domāju, ka Rimšēvičs tāpat ir sagrēkojis. Šobrīd Norvik mazgā sevi baltu, cenšoties pataisīt sevi par godīgajiem vīriņiem uz ABLV fona, bet realitātē tā ir tikai fasāde, lai īstie mazgātāji tur varētu darboties.

Man pašam bija saķeršanās ar šo banku, ne naudas mazgāšanas sakarā, bet tajā, ka bija palicis tukšs kartes konts. Norvik man zvanīja uz Angliju, lai atgādinātu, ka konts ir mīnusos. Es viņiem prasīju, ok, ieskaitīšu tos pāris eiro, bet lai kontu ver ciet. Šie pretī, ka aizvērt nevar, nevarot mani identificēt un nevarot arī nomainīt telefona numuru (sms autentikācijai) uz to, uz kuru viņi zvana un stāsta visu par manu konta informāciju. Un arī kodu karte, kuru es joprojām varu izmantot, lai pieteiktos kontā un veiktu pārskaitījumus, nav arguments. Vienīgā iespēja, ka man jābrauc uz Latviju un jāiet uz viņu filiāli. Nekādi drošie elektroniski paraksti utt. nav viņu kompetencē. (Dīvaini priekš bankas, kas sevi pozicionē, kā norvik.EU). Bet kā tad viņi var man zvanīt, ja nav identificējuši?

Aizrakstīju FKTK, ka dīvaina situācija – banka zina manu jauno kontaktinformāciju (telefona numuru), bet oficiāli nevar to nomainīt. Tad jau arī kāds var atvērt kontu Latvijā, un pēc tam pārcelties uz Ziemeļkoreju un veikt no turienes darbību pretēji visām sankcijām, un banka varēs teikt, ka oficiāli par to nekā nezina. FKTK atbildēja, ka jā – tas ir ok, un bankai nemaz nav tiesības iejaukties un atjaunināt kontaktinformāciju.

Ja godīgi, tad man radās iespaids, ka FKTK ir uz vienu roku ar šiem atmazgātājiem. Smieklīgākais, ka amerikāņi arī izteicās, ka ABLV ir pārkāpusi Ziemeļkorejas sankcijas. Jautājums, vai tad FKTK to tiešām nezināja, vai arī tikai piesedzās ar likumu, ka drīkst to nezināt? Mans teorētiskais arguments izrādījās dzīves realitāte, par kuru FKTK nekā nav darījusi. Un tagad kad ECB beidzot ir pateikusi, ka pietiek, FKTK atbild – mēs neko neesam saņēmuši. LOL.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?