extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2017-12-25 13:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu visiem!
Šis gads ir bijis pārmaiņu laiks ar daudziem pozitīviem starptautiskiem notikumiem, kas ir izgaismojuši lietas, kam patiešām ir nozīme. Viena no tām ir vajadzība pēc daudzām neveiksmēm, bet arī spējas neapstāties un iet tālāk un kalt vēl ambiciozākus plānus.

Viemēr būs cilvēki ar milzīgu jaudu nokritizēt visu, kas viņiem nepatīk, bet varbūt tieši pateicoties heiteru enerģijai feili pārtop panākumos. Piemēram, Tramps pēc dažiem prezidentūras feiliem tagad ir guvis negaidītus panākumus nodokļu reformā. Rudzītis atkal domā par jaunas grāmatas publicēšanu. Kurš vēl te ir tāda nīstākā populārā figūra? Datorgīks Neo (tas, kurš nopludināja VID datus) ir saņēmis prezidenta apžēlošanu. Viņš būtu pelnījis visu SJW atbalstu, jo šobrīd likumi ir atņēmuši mums pārāk daudz tiesības interneta vidē, it īpaši autortiesības, DRM utt. Ja tā turpināsies, tad pat zinātniekiem būs grūtības kaut ko pētīt, jo par lasīšanu būs dārgi jāmaksā, ka to varēs atļauties tikai lielās korporācijas. Diemžēl, SJW tas neinteresē, jo pamatā viņi ar lasīšanu daudz neaizraujas. Viņi nelasa pat paši savus sacerējumus, un tiek lēsts, ka 80% zinātnisko publikāciju sociālo zinātņu jomā nav citēti ne reizes. Salīdzinājumā, STEM jomās šis skaitlis ir ap 10% un par to šīs jomas zinātnieki jau ir sacēlušu lielu trauksmi.

Dzīve daudzās valstīs ir kļuvusi sliktāka nekā pirms 50 gadiem. Nemēģiniet to izskaidrot ar triviālām teorijām, piemēram, Venecuēlā ir vissūdīgāk, jo tur ir sociālisms. Jo ir Ķīna, kurā joprojām valda komunistiskā partija, turklāt ļoti stingri ierobežojot vārdā brīvību (nesen viens VPN lietotājs ir iesēdināts cietumā), bet viņu dzīve tik un tā ir gājusi ļoti uz augšu. Vai arī Meksika un arī citās Latīņamerikas valstīs, kur nav sociālisma, dzīve arī ir ļoti pasliktinājusies. Tas nav negaidīti, jo acīmredzot, šajās valstīs ir ļoti spēcīga korupcija un mafijas ietekme.

ASV tagad ir apzinājusies, ka vairumam dzīve patiešām vairs nav tik laba kā agrāk, tāpēc ir tikai loģiski, ka lozungs – Padarīsim Ameriku atkal diženu! – ir guvis tik lielu atsaucību. Jo tā patiešām ir vajadzīga programma, nevis lišķīgi teksti, ka viss iet uz augšu un vajag tikai turpināt rakt.

Bet arī Eiropa nav bijusi pasargāta – Francijā, Itālijā – Eiropas Savienības paraugvalstīs dzīve šķiet sliktāka. Nav brīnums, ka Lielbritānija pateica nē šai izlikšanās politikai. Nobeigumā atgādinājums, ka negods nav nofeilot. Negods ir nofeilot un zaudēt savas ambīcijas. Vislielākais eksperts ir tas, kurš ir nofeilojis visvairāk reižu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?