extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2017-02-18 09:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Autisti ir daudz saprātīgi cilvēki nekā “normālie”, jo “normālie” parasti sacepas par kādu tēmu, piemēram, Trampa imigrācijas aizliegumu, bet pēc nedēļas jau viņi visu ir aizmirsuši un domā par kaut ko citu.

Bet es tagad domāju par to absurdo gadījumu ar NASA darbinieku, kuram ASV robežsargi lika atklāt noslepenoto informāciju, kas bija viņa mobilajā. NASA uzskata, ka darbinieks, to atklājot, ir rīkojies nelikumīgi, lai gan ASV tiesas ir apstiprinājušas robežsargu tiesības to darīt.

Tas ir labs piemērs, kā birokrātiskas organizācijas dzīvo savā iedomu pasaulē, ignorējot apkārtējo realitāti. NASA var pasludināt kaut ko par nelikumīgu, bet kāda cita birokrātiska iestāde var pasludināt par nelikumīgu pretējo. Realitāte būs tā, kurā cilvēks būs spiests vai nu pārkāpt vienu likumu, vai otru. Abos gadījumos viņam būs ziepes. Tā valsts piekāš mazo (pat labi izglītoto) cilvēku.

SSC raksta par Baumol cost disease it īpaši medicīnā un izglītībā, un vairums mērķē uz to, ka pie vainas ir lielā regulācija. Regulācija ir vajadzīga, bet ir tendence to supersarežģīt, ar tūkstošiem lappušu lieliem sējumiem. Viens cilvēks tos pat nevar izlasīt, un izmaksas aug eksponenciāli.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?