extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Kā tu vari teikt, ka cilvēks neatstāj postošu ietekmi uz dabu?

Cilvēkam vajag tonnām pārtikas, vajag apģērbu, mājas, kur dzīvot, skolas, slimnīcas, transporta līdzekļus, cietumus utt.

7 vai cik tur miljardiem cilvēku uz zemes vajag daudz resursu, lai tikai izdzīvotu. Ir nācies izcirst daudz mežu, lai ierīkotu lauksaimniecības platības. Un nevajag šeit minēt nabadzīgās valstis kā piemēru, jo neviens no mums negribētu dzīvot tādos apstākļos un mēs pieprasītu visu, lai dzīvotu labāk nekā šobrīd dzīvo šajās valstīs.

Apgalvojot, ka pati cilvēku esamība neatstāj postošu ietekmi uz dabu, tu ievieto sevi kādā no pieminētajām grupām – vai nu neziņa, vai apzināta vēlme pasliktināt cilvēku dzīves kvalitāti.

Mēs varam diskutēt tikai par to, kā optimizēt lietas, lai šis dabai nodarītais posts būtu pēc iespējas mazāks. Neko vairāk. Man ir aizdomas, ka viegli augļi jau ir noplūkti un mēs strīdamies par niecīgām detaļām. Vai iekšdedzes dzinēju auto nomaiņa uz auto dos lielāku ekoloģisko ieguvumu nekā tetraetilsvina piedevu aizliegšana benzīnam? Pat tas nav uzreiz acīmredzami.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?