extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-11-10 06:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
eiforijas riski
Ja cilvēkam ir atlicis dzīvot dažus gadus vai pat mēnešus, opioīdu lietošana, lai mazinātu sāpes, ir vislabākā izvēle. Nav satraukuma par to, ka šāds cilvēks varētu kļūt narkomāns.

Bet ko darīt ar gadījumiem, kad cilvēkam ir pārejošas problēmas, kas rada milzīgas sāpes, bet opioīdu lietošana viņam var radīt neārstējamu atkarību? Neremdēt sāpes būtu cietsirdīgi, bet risks, ka radīsies atkarība, ir ļoti nopietns. Tā ir nopietna dilemma un atrast pareizo līdzsvaru ir neiespējami. Praksē ir narkomāni, kuri apgalvo, ka viņiem heroīna atkarība ir sākusies tieši ar ārstu parakstītajiem opioīdiem.

Jau pirms kovida pandēmijas bija satraucoši dati, ka ASV vidējais dzīves līmenis ir samazinājies, un kā viens no galvenajiem iemesliem tika minētas nāves no opioīdu pārdozēšanas. Kā tas varēja notikt?

Standarta stāsts ir par farmācijas uzņēmumu, kurš tirgoja ilgstošas darbības opioīdus, bet slēpa datus, ka tie rada atkarību tieši tāpat kā visi pārējie opioīdi. Šeit ir jāapbrīno naivums, ar kādu nozarē iesaistītie noticēja ražotāju apgalvojumiem. Visi opioīdi darbojas vienādi – tas, kā tie mazina sāpes, rada eiforiju un rada atkarību, ir cieši saistīts.

Ja tev stāsta par vielām vai citām lietām, kas rada eiforiju, bet cenšas iegalvot, ka šoreiz tas ir citādi un pilnīgi droši – neticiet šiem stāstiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?