Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
Ja ir izrakstīta parastā papīra recepte, tad nekādu problēmu vispār nav - iedod savu recepti vīram/draugam/kaimiņam, un varēsi nopirkt/izņemt recepšu zāles bez deleģējuma un bez ID uzrādīšanas. E-receptes, savukārt, nozīmē, ka farmaceitam būs jāpiekļūst taviem personas datiem, tādēļ nevar tā vienkārši ieiet aptiekā, nosaukt jebkuru vārdu un uzzināt, kuras zāles šai personai ir izrakstītas. Ja tā būtu, tad pirmais, kas nāk prātā, ir cilvēku neaizsargātība pret stalkeriem un vajātājiem.

Kas attiecas uz vadītāja apliecību - nu, tā kā Latvijā tā netiek klasificēta kā personu apliecnošs dokuments, tad acīmredzot viņas netiek izgatavotas kā droši aizsargātas pret viltojumiem. T.i., tavi iebildumi šeit tad ir nevis pret tieši recepšu zāļu izsniegšanas praksi, bet plašāk pret to, kas Latvijā ir noteikts kā personu apliecinošs dokuments. Kādēļ vadītāja apliecība nav - nezinu. Bet tad no sākuma būtu visas apliecības jāmaina uz grūti viltojamām, un tikai tad var atzīt par līdzvērtīgu pasei un ID.


"Šeit nav riska, ka kādam citam bez vajadzības būtu interese par manām individuāli pielāgotām zālēm. Tā vienkārši nenotiek."

Un tu to saki kā profesionāls farmaceits? Es pat nezinu, ko lai te komentē, tas ir vnk aplami un bezatbildīgi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?