Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja,
Ja tā ir tavā uztverē korupcija, tad tā ir politiska līmeņa. Tas nozīmē, ka šo jautājumu tu vari risināt, iesaistoties politiskā darbībā (piemēram, iestājoties vai dibinot partiju, vai arī atbilstošu NVO) un strādājot pie tā, lai šādus MK noteikumus atceltu vai pārveidotu.

Bet ja tas ir tavs galvenais un vienīgais piemērs, vari necensties. Patlaban iet virzība tieši otrādā virzienā -- ID kartes būs pamata dokuments, ko lietos un prasīs visur, bet vadītāja apliecības praktiski vairs ne. Tā jau īstenībā ir arī tagad, ka tev vadītāja apliecība nav obligāta arī, kad tu brauc ar auto un tevi apstādina policija.

Starp citu, tava dzīve UK varētu tevi būt pieradinājusi pie zināmas specifikas, jo dokumentu ziņā ir milzīga atšķirība starp anglosakšu zemēm un kontinentālo Eiropu kā tādu, ne tikai Latviju. UK un ASV ļoooti daudziem cilvēkiem vadītāja apliecība ir galvenais personu apliecinošs dokuments; pases (nerunājot nemaz par ID kartēm) ļoti daudziem nemaz nav. Līdz ar to tādā valstī kā UK ir loģiski atzīt un pietikt vadītāja apliecībai (un tā arī ir, spriežot pēc dažādām valdības mājaslapām).

Kontinentālajā Eiropā pases (un tagad ID kartes) ir pamata dokuments un tā tas ir bijis, cik esmu skatījies, teju kopš to ieviešanas. Pase (no nākošā vai aiznākošā gada Latvijā ID karte) obligāti ir visiem. Nav jautājuma par to, ka tā varētu nebūt.

Taču vadītāja apliecības nevienā no šīm zemēm nekad nav bijušas īpaši aizsargātas pret viltošanu. Līdz ar to arī (es pirms kāda gada skatījos) pēc noziegumu statistikas ASV, UK, Austrālija bija top 5niekā pasaulē pēc identity theft un fake id.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?