extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Ķīnieši? Es pat neskatos virsū.

Jā, es ignorēju, tāpēc ka laiks ir ierobežots, un ir jābūt ļoti labiem pierādījumiem, lai mainītu to, kas jau ir stabili pierādīts.

Es vispār esmu testējies tikai tad, kad tas bija neizbēgami ceļošanas dēļ. Divas reizes Kubā, pēc tam Spānijā atgriežoties, pēc tam pirms ceļojuma uz UK un pēc iebraukšanas UK. Visi negatīvi, bet principā arī negaidīju neko pozitīvu. Tas ir viss. Manuprāt, šī testēšana bija valsts vai manas naudas izmešana (pēdējos divus pats apmaksāju). UK aptiekā esmu izsniedzis bezmaksas antivielu testus cilvēkiem. Pats neesmu ne reizes to lietojis. Ja rezultāts nemainītu tavu klīnisko aprūpi, tad testēšanās ir bezjēdzīga.

Ir cilvēki, kas testējās aiz gara laika. Tāpat ir cilvēki, kas aiz gara laika cenšas meklēt pierādījumus vienai idejai, nevis padziļināti izpētīt kādu lietu.

Parasti gan tie bija, kas centās pierādīt, ka PĶR ir pārāk jutīgi – ka pārāk daudzi ir pozitīvi, lai gan patiesībā izplatība ir daudz zemāka. Izskatās, ka kovida panikas cēlējiem ir otra galējība – ka tiem ir pārāk zema sensitivitāte. Bet nē, nav loģiski uzskatīt, ka PĶR nav precīzi. Pat nesen Latvijā farmaceita kursos man mācīja, ka PĶR ir zelta standarts. Interesanti, ka tavi citētie pētījumi cenšas pierādīt, ka tas tomēr nav zelta standarts. Es domāju, ka ir. Vienkārši ir jāsaprot, kā tas darbojas un kāpēc tas ne vienmēr uzrādīt pozitīvu (pārāk ātri vai vēlu, vai slikti paņemot paraugu).


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?