extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-12-04 07:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
medicīna ir ļoti korumpēta nozare
Protams, medicīna ir arī ārkārtīgi noderīga nozare, jo tā burtiski glābj cilvēku dzīvības katru mīļu dienu. Varbūt tieši tāpēc tajā ir bijis iespējams izvērst korupciju tik lielā mērā, kā tas nebūtu iespējams nekur citur.

Cilvēki nesen satraucās par to, ka kādā slimnīcā pie slima bērna netika atļauts palikt šī bērna aprūpētājiem, jo slimnīcas vadītājam tā ir vienkārši ērtāk. Pirms dažiem mēnešiem šie paši cilvēki svēti ticēja šī paša slimnīcas vadītāja aicinājumam uzturēt pēc iespējas ilgākas mājsēdes, jo “slimnīcai tā ir ērtāk”.

Tagad ir jaunais plašais randomizētais pētījums, kas parāda, ka parastās ķirurģiskās maskas ir vismaz līdzvērtīgas (non-inferior) ar N95 maskām veselības aprūpes iestādēs. Atcerēsimies, ka dažās valstīs pat bija noteikumi, ka ir jāvalkā N95 maskas, jo ķirurģiskās maskas šķietami ir pārāk nedrošas. Fakts ir tāds, ka pētījumi nespēj atrast būtiskas atšķirības pat slimnīcās, kur cilvēki noteikti var būt labāk apmācīti, kā tās pareizi lietot.

Protams, ražotāji tam nepiekrīt, kas nerada nekādus pārsteigumus.

Bet daudz lielāka problēma ir, ka šī korupcija ir iegājusi valdībā. Es atceros jau pašā sākumā Dr. Zavadska nosauca remdesivīru par “spēles mainītāju” (game changer vai breakthrough zālēm), lai gan tika prezentēts ar pētījuma rezultātiem, ka tas dod tikai pavisam nelielu uzlabojumu. Šo zāļu iegādei tūlīt tikai novirzīti miljoni, bet arī turpmākie pētījumi apliecināja, ka ieguvums ir pavisam neliels. Pavisam nesen Evusheld iegādei tika atvēlēti 50 tūkstoši eiro, un es padomāju, ka salīdzinoši ar to, kas tika nejēdzīgi iztērēts kovida laikā, šī ir tikai tāda sīknauda.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?