extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-12-03 13:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tātad īsumā:

Kanye visdrīzāk ir bipolāra depresija, kurai šobrīd ir mānijas fāze. Ja kādu rūp cilvēku garīgā veselība, tad ir loģiski viņu bloķēt tviterī, jo pēcāk viņš pats ļoti nožēlotu visu, ko būs tajā sarakstījis. Cilvēki mānijas fāzē mēdz iebrist lielās auzās, daži ielīst milzīgos kredītkaršu parādos, kurus pēc tam visu mūžu nevar nomaksāt utt.

Atcerēsimies, ka Latvijā arī bija akcija – neļauj draugam braukt dzērumā, noslēp vai atņem mašīnas atslēgas utt. Nevienam neradās iebildumi, ka būtībā tā ir cilvēka apzagšana un viņa tiesību pārkāpums. Jo ir skaidrs, ka cilvēks dzērumā var sastrādāt visādus trakumus, kurus pēc tam ļoti nožēlos. Tiesību ierobežošana šādā situācijā ir pilnīgi visu interesēs.

Vēl kas man likās interesanti, nesen saskaroties ar dzērušiem cilvēkiem, bija tas, cik ļoti viņi atgādina šizofrēniķa uzvedību. Nezinu kāpēc daudzi ir iedomājušies, ka šizofrēnija ir kā dubulta personība. Tas droši vien no burtiskas vārda tulkošanas – sašķelta personība. Šizofrēnijas pazīmes var būt ļoti dažādas, bet bieži tās ir neloģisks domas gājiens, atkārtošanās uz vienu un to pašu, dažreiz paranoja u.tml., būtībā kā smagi piedzēries cilvēks. Šo salīdzinājumu laikam negadās dzirdēt tikai tāpēc, ka vairums lieto alkoholu un viņiem būtu ļoti nepatīkami to dzirdēt. Bet nu tā tas ir, izņemot ar to, ka alkoholiķis izgulēs dzērumu un atkal būs skaidrā, bet šizofrēniķim tas tā var nenotikt. Lai gan dažreiz (bet tikai dažreiz) ar zālēm šizofrēniju izdodas labi kontrolēt vismaz uz kādu laiku.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?