extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-11-30 06:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
totalitārisma atbalstītāji
Progresīvie, kas atbalstīja Ķīnas totalitārās metodes.

Šis ir ilustratīvi, cik ātri nelielu baiļu dēļ cilvēki var nosvērties totalitārisma virzienā. Kad viņiem skaidri pasaka, ka šī metode neder, jo mūsu sabiedrībai ir citas vērtības, sākas žonglēšana:
- ne jau viss, ko Ķīna dara, ir slikti
- šīs vērtības mums neder, ja no tām mirst cilvēki
- viņi nepieļauj anarhiju, ko daudzi pie mums sajauc ar demokrātiju
- Ķīnā situācija ir normālāka nekā pie mums
- ķīnieši domā ilgtermiņā

It īpaši pēdējais ir melna padarīšana par baltu. Tieši Zviedrija domāja, kā ilgtermiņā sadzīvot ar kovidu. Mums nebija tik traki, ka metinātu ciet mitekļu durvis, kā Ķīnā (pamatā tie bija naudas sodi, kuri tagad tiek atcelti), bet daudzi šeit gribēja arī to. Vēl var saprast, ka cilvēki gaidīja līdz vakcīnai senioriem, un tā patiešām drīz atnāca, un līdz ar to visiem ierobežojumiem vajadzēja tikt atceltiem. Bet tas nenotika, jo Ķīnas stila totalitārisms politiķiem jau bija “iegaršojies”, un turpināja ar stingriem ierobežojumiem un pēc tam ar vakcīnu mandātiem.

Jau toreiz bija skaidrs, ka kovida risks pieauga eksponenciāli pēc vecuma, un bija jēga aizsardzības pasākumus vērst tieši uz senioriem. Protams, pilnībā to nevarētu ierobežot, bet pat Zviedrija varēja būt rīkojusies aktīvāk un labāk šajā aspektā. Bet absolūti nebija nekādas vajadzības ierobežot bērnu un jauniešu izglītību un āra aktivitātes.

Šeit kādam bija jautājums, kā varēja būt, ka kāds saprātīgs cilvēks mani bloķēja WhatsApp tikai tāpēc, ka es iebildu pret mājsēdēm? Izklausās galīgi neticami, un tikpat neticami, ka kāds saprātīgs cilvēks varēja mani cibā nosaukt arī par psihopātu vai fašisma ideju paudēju tikai tāpēc, ka es iebildu pret mājsēdēm un ceļojumu ierobežojumiem (būtībā tikai atbalstot Zviedrijas īstenoto politiku). Man šķiet, ka pašiem saucējiem tas šodien šķiet tikpat neticami, kā šajā tvitera pavedienā Ķīnas totalitārisma atbalstīšana. Bet tas tiešām tā notika.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?