extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-11-26 08:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tiešām neticami, ka nelielu krāpniecību atklāj un notiesā nieka 6 gadu laikā. Vēl tikai mazliet, un Truksnis būtu ticis sveikā noilguma dēļ.

Man jau prieks, ka beidzot ir vismaz kaut kāds progress. Tas ir jāapzinās visiem, ka ir jāpieliek ļoti daudz enerģijas un apņēmības, lai bīdītu lietas uz labo pusi, un jābūt gataviem uz daudzām neveiksmēm un kavējumiem.

Šajā sakarā man joprojām nav skaidrs, kā pirmās instances tiesa varēja viņu attaisnot? Nebija iesniegti visi pierādījumi vai arī tiesa vienkārši paskatījās – nu, šis ir foršs džeks, tāpēc attaisnosim?

Visa tā spriešana par to, ko tad īsti nozīmē viltots dokuments, ir kā no Ostapa Bendera folkloras. Vienkāršā izpratne ir tāda, ka viltots dokuments ir jebkurš oficiāli izdots dokuments, kurā apzināti ir iekļautas realitātei neatbilstošas ziņas. Ja viņš lika izdot dokumentu ar rīkojumu doties komandējumā, kurā viņš nekad nedevās un nebija plānojis doties, bet tikai lai attaisnotos par darba kavējumu, tad tas ir pietiekami uzskatīt, ka tā ir krāpniecība un dokumenta viltošana.

Šis ir vēl labāks. Truksnim absolūti nav nekādas nožēlas. Viņš atzīst, ka ir krāpies, bet turpina apgalvot, ka tas neko nenozīmē, jo formāli šādu dokumenta izdošanu nevar uzskatīt par viņa vainu. Bet vēl interesantāki ir komentāri, ka tas viss ir tikai politiskais pasūtījums, atriebība, ka Truksnis ir tik labs mērs, ka ir jāpiedod utt. Jā, var piedot tam, kurš nožēlo un atzīst, ka ir kļūdījies. Truksnis neapstrīd faktus, bet joprojām uzskata, ka šādi krāpties ir pieņemami. Kamēr sabiedrība atbalstīs šādu domāšanu, kamēr atbalstīs skaidru krāpšanos, progress nebūs iespējams.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?