extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-08-03 08:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ASV ir sākusi plaši lietot Paxlovid (nirmatrelvīru + ritonavīru) profilaktiski kovida gadījumā, kamēr UK tā lietošanu šobrīd ievērojami samazina, galvenokārt tāpēc, ka pētījumi ir pierādījuši šo zāļu efektivitāti tikai nevakcinētiem pacientiem. Uzskatāmākais piemērs neefektivitātei ir prezidenta Bidena kovida infekcijas otrreizējs uzliesmojums.

Kaut kas nav labi ar FDA. Vispārīgi ir zināms, ka tā ir stingrākais zāļu regulators no visām valstīm. Tomēr viņu kļūdas ir ļoti nopietnas, ka ir iemesls satraukties, ka šī iestāde ir nonākusi big pharma pakļautībā.

Otrs nesenais dīvainais gadījums bija, kad FDA apstiprināja adukanumabu Alcheimera slimības ārstēšanai, lai gan pētījumi nepierādīja tā efektivitāti un arī FDA zinātniskā komisija balsoja pret šo zāļu apstiprināšanu.

Arī jau pasenais skandāls ar Purdue Pharma liek domāt par FDA lomu, jo viņi apstiprināja oksikodonu ar ierakstu zāļu informācijā, ka zāles nerada atkarību. Tur noteikti Purdue Pharma krāpās un par to viņi tika tiesāti. Bet kāpēc FDA tik vientiesīgi tam sākumā noticēja? Oksikodons ir spēcīgs opioīds, un, kā zināms, opioīdi vienmēr izraisa atkarību. Ja kāds big pharma pārstāvis apgalvotu pretējo, vai tad tas nebūtu jāuztver skeptiski un jāpieprasa tiešām sīki pētījumi šajā sakarā?


(Ierakstīt jaunu komentāru)

stingrākais korumpants
[info]formica
2022-08-04 15:00 (saite)
https://youtu.be/XnSknwZc9Io?t=882

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?