extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Visi modeļi ir neprecīzi, daži modeļi ir noderīgi.

Skaidrs, ka šis neattiecas uz pilnīgi visiem – ir pašnodarbinātie, mājsaimnieces, nekorportīvos uzņēmumos strādājošie utt. Bet modelis tomēr ir diezgan reāls. Iespējams, arī valsts darbos piemērojams.

Ir Latvijas farmācijas sistēma, kas, manuprāt, ir bardaks. Tiek mēģināts to reformēt, bet reformas vienmēr tiek samežģītas, kas nekas īsti nesanāk. Vai tas ir tāpēc, ka cilvēki negrib kaut ko mainīt? Jā, tas attiektos uz lūzeriem. Bet tas nepaskaidro, kāpēc reformas neizdodas, jo vidējā līmeņa (nejēgas) jau ļoti gribētu pacensties, lai viss izdodas. Atbilde ir tāda, ka reformas iniciē un uzrauga sociopāti – ar mērķi tikai izveidot vēl lielākas shēmas.

Vakar divi mani radinieki sastrīdējās par to, ar ko atšķiras 2 vienādas korvalola pudelītes. Lūk, ātrās palīdzības ārsti bija prasījuši, vai tas ir recepšu vai bezrecepšu korvalols. Viena ir pirkusi ar recepti, otra – bez receptes aptiekā. Tātad vajadzētu būt atšķirībai. Nu tur bija atšķirīgs sērijas numurs, bet viss pārējais bija identisks.

Īstā atbilde ir tāda, ka bez receptes šo pudelīti nedrīkst Latvijā aptiekās nopirkt jau 10 gadus. Bet vai nu aptiekā to darbinieks pie kases to joprojām nezināja, vai arī tirgoja, to apzinoties, jo nu lieka kapeika netraucēs.

Ir ļoti nopietni iemesli, kāpēc šīs zāles nedrīkst tirgot bez receptes. Es to šeit neteikšu kāpēc, jo ciba ir pilna ar tiem, kas tās varētu izmantot ļaunprātīga. Bet iemesli nav tikai kaut kāda kļūda. Visa sistēma ir nolaidīga:

1) aptiekās zāles bez uzraudzības pārdod nevis farmaceiti, bet farmaceitu asistenti, un studenti, kas neko daudz nezina,

2) Latvijā uz zāļu iepakojuma nav norādīts, vai tās ir recepšu vai bezrecepšu zāles,

3) farmaceiti ļoti maz rūpējas par pacientu veselību, jo ir materiāli ieinteresēti pārdot vairāk,

4) uzraudzības institūcijas dzen sviestu, sodot par vadītāja apliecības lietošanu pases vietā, nevis uzrauga šādus nopietnus incidentus.

Es agrāk domātu, ka tas ir zināšanu trūkums vai nesakārtotība. Bet tā nav, jo es zinu, ka Latvijas farmaceiti ir tikpat zinoši kā UK. Atšķirība ir tajā, ka UK sociopāti ir atraduši, ka viņiem ir izdevīgi, ka pacientu aprūpe ir augstā līmenī, kamēr Latvijas sociopātiem, kas šo regulē, šobrīd tas vēl nav aktuāli un citas shēmas ir saistošākas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?