extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-04-01 10:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Palīdzēsim Ukrainai!
Es saprotu, ka daudziem Ukrainas karš rada ļoti lielu diskomforta sajūtu. Mēs visi ļoti vēlamies, lai šis karš pēc iespējas ātrāk beigtos. Tomēr es nepieņemu to cilvēku attieksmi, kas bija un ir gatavi upurēt Ukrainu, it kā lai samazinātu kara postu. Skots Aleksandrs piešķīra dažādus grantus, un viens no šo grantu saņēmējiem bija Austrāliešu politiķis (man šķiet, ka viņš saņēma $60 000). Pašā kara sākumā viņš izteica ideju, ka labāk būtu Ukrainai vispār nepalīdzēt, lai viņus ātrāk sakautu, jo tā varētu samazināt cilvēku upurus. Es viņam norādīju, ka diemžēl, tas nesamazinās represijas un attiecīgi cilvēku ciešanas un nāves, jo ukraiņi tik vienkārši nepadosies. Pat ja Krievija būtu veiksmīgi okupējusi Ukrainu pāris dienās, turpmākā pretošanās būtu notikusi civilā līmenī, un Krievija būtu spiesta ieviest ārkārtīgas sankcijas, kas līdzinātos otram Holodamoram.

Šķiet, ka šobrīd šis politiķis un arī daudzi citi politiķi Eiropā jau ir mainījuši viedokli. Mums ir jāsniedz visa iespējamā palīdzība Ukrainai, jo cita atrisinājuma šim konfliktam ar Putinu nav. Viņš neatkāpsies neatkarīgi no tā, vai Ukraina padosies vai nē, un centīsies smagi sodīt un nogalināt arī civiliedzīvotājus, kā to ir parādījuši traģiskie notikumi Mariupolē. Lai cik tas sāpīgi nebūtu, vienīgais veids, kā šobrīd samazināt cilvēku upurus, ir apbruņot Ukrainu, padarīt to spēcīgāku, lai viņi spētu izdzīt okupantu karaspēku un panākt mieru un drošību. Šī taktika var radīt sākotnēji lielākus upurus, tāpēc daudzi vēlas, lai Ukraina noslēgtu jebkādu šaubīgu un ilgtnespējīgu pamieru.

Diemžēl visas pazīmes rāda, ka šis karš būs ilgstošs. Es neredzu, ka tas varētu drīz beigties. Lai gan jebko paredzēt šobrīd ir neiespējami, mums ir jābūt gataviem, ka tas var turpināties 6 mēnešus, varbūt pat gadu vai ilgāk. Nepieļausim kļūdas, kas tika pieļautas kovida pandēmijas sākumā, ka vienkārši sēžot mājās un neko nedarot, viss atrisināsies pats no sevis 2 nedēļās. Tā nenotika un nenotiks, tāpēc ir jārīkojas un jāstiprina Ukrainas aizsardzības spējas, pat ja tas nedos izšķirošu risinājumu tuvāko nedēļu laikā.



(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?