Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja,
Klau, tev taču ar loģiku bija kaut kāda saistība iepriekš, ne? Nu, tā kā racionalitāte un veselais saprāts?

Viena lieta ir par to, KĀDU tieši palīdzību Ukrainai sniedz. Tur ir jautājums par to, vai ASV vai kāds cits riskēs Ukrainai piegādāt to, ko viņi prasa -- nodrošināt no-fly zonu. OK. Bet tas šobrīd nav naudas jautājums, tas ir izšķiršanās jautājums, to darīt vai nē. Labi, tur nesniedz Ukrainai tādu palīdzību, kā viņi prasa. Slikti, piekrītu.

Bet te tu runā par summām.

Pirmkārt, Irākā karš gāja 7 gadus. Afganistānā vispār 20 gadus. Šobrīd karš Ukrainā notiek 2 nedēļas. 10 miljardi pa 2 nedēļām ir dofiga.

Otrkārt, neaizmirsīsim, ka armijas un cilvēku Ukrainai ir tik, cik ir. Tīri skaitļu ziņā mēs pat nezinām, cik viņai piegādāto iekārtu Ukraina spēs tā uz sitiena izmantot. Ja vēl prettanku/pretgaisa karavīru iekārtas var apgūt ātri, tad jebkāda mūsdienu supertehnika prasa apmācības. Īpaši, tas, protams, attiecas uz aviāciju. Cik Ukrainas piloti būtu gatavi sēsties pie A-10 Thunderbolt stūres? Šobrīd neviens. Un apmācības nav pāris nedēļu jautājums.


Kas attiecas uz postījumiem, tad Ukrainai 500 miljardi kā summa šobrīd neko nedos, jo karš vēl turpinās un viņi nevarēs šo naudu izmantot postījumu labošanai. Bet tur vismaz ir redzams, kur varēs izmantot Krievijas 300 miljardu Rietumvalstīs iesaldēto aktīvu.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?