extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-02-17 21:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Slimnīca ziņo policijai par aizdomām par viltotu sertifikātu tikai tāpēc, ka pacients ir nonācis reanimācijā. Cik naiva toreiz bija ticība, ka vakcīna par 100% pasargā no tādas saslimšanas, un cik ļoti esošā politika bija balstīta uz šo ticību.

Pirms gada bija diskusijas par to, ka pētījumi par vakcīnām nav līdz galam pabeigti, un šī bija viena no lietām, kas vēl nebija zināma – cik liela ir vakcīnas efektivitāte ilgtermiņā. Tagad mēs par to zinām labāk. Tomēr cik naivi bija tie, kas domāja, ka par efektivitāti nav nekādu šaubu, un viss jau ir pilnībā izpētīts.

Zvi atkal ir uzrakstījis fantastisku apskatu, kur piemin šo informācijas problēmu. It īpaši no Džo Rougana intervijas, kur Džo Rougans izrāda daudz labākas zināšanas par vakcīnām nekā viņa kritiķi. Jā, beigās Rougana kļūda ir ieguvumu-risku attiecības aprēķinā, taču viņš ir nonācis daudz tālāk informācijas ieguvē, ka viņam šo soli spert būs daudz vieglāk, nekā kritiķiem, kuriem trūkst precīzas informācijas, bet ir akla ticība valdošajam viedoklim. Dažreiz tā ir pilnīgi normāla pieeja, jo nevar jau pats visu izpētīt un noskaidrot, Taču risks ir tāds, ka šis valdošais viedoklis var izrādīties nepareizs, un tu vari izrādīties sekojis maldiem. Turklāt tajā pašā laikā apspiedis visus citus viedokļus un piedalījies šo cilvēku kancelēšanā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?