extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-01-13 08:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šī ir nepareiza pieeja. Nevar pieņemt lēmumus bez konkrētiem skaitļiem. Šis apgalvojums līdz ar to, ja no liela cilvēku daudzuma ņemam x procentus, tas joprojām ir tikpat daudz kā no mazāka cilvēku kvantuma mazāks procents ir bezjēdzīgs, ja x nav zināms. Resort jau deva smieklīgu piemēru par 1,01 reizes lielāku nevakcinēto inficēšanos, kas ir nenozīmīga.

Turklāt epidemioloģe cenšas ieviest izpratni, ka vakcinēts nav pasargāts. Izklausās pēc tipiskas antivax retorikas, un ar šo loģiku viņa ir sasējusi pati sevi mezglā.

Arī ar gripu katru gadu smagi saslimst un slimnīcā nonāk cilvēki. Ja cilvēki vakcinētos, tad saslimušo skaits būtu mazāks. Bet tas tomēr vēl nav pamats, lai atlaistu no darba cilvēkus, kas nav vakcinējušies pret gripu. Nu varbūt dažos izņēmuma gadījumos (kā armijā), bet ne jau vairākumā darbu. Ar gripas vakcīnu ir tieši tās pašas problēmas, ka tā ne vienmēr pasargā no saslimšanas, un visdrīzāk arī nenovērš infekcijas izplatību, tāpēc ieguvums ir ierobežots un tikai personīgs.

Es jau dzirdu kritiķus saucam – bet kovids nav gripa. Nav, bet šobrīd ir tai ļoti līdzīgs.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?