extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-12-03 09:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lūk, šis ir raksts par RSV (respiratori sincitiālais vīruss), ar kuru tagad slimo daudzi bērni un piepilda intensīvās aprūpes nodaļas. Tiek skaidrots, ka tas ir tāpēc, ka iepriekšēju ierobežojumu dēļ bērniem nav bijušas pietiekamas saskarsmes ar vīrusu vajadzīgajā laikā, tāpēc imunitāte nav nostiprināta ar atkārtotu saskarsmi, un pēc ilgāka pārtraukuma slimība tagad ir daudz smagāka.

Nesen daudzi priecājās, ka stingro ierobežojumu dēļ ir pazudusi gripa. Tas varētu tā būt, bet es lasīju teoriju, ka gripas sezonā vairums cilvēku inficējas ar gripas vīrusiem, bet lielākajai daļai šī infekcija noris bez simptomiem. Iespējams, ka šāda saskarsme ir pat vajadzīga, lai uzturētu imunitāti, jo citādi imunitāte ar laiku samazinās, un vēlāk saslimšana varētu būt pat smagāka. Šķiet, ka tas patiešām ir sagaidāms, ka atšķirībā no iepriekšējās sezonas šajā sezonā gripa būs daudz smagāka, lai gan īstos rezultātus mēs vēl redzēsim.

Ja mēs gribētu izskaust šos vīrusus, tad mums būtu vajadzīga ikgadēja (bet varbūt pat pēc 6 mēnešiem) vakcinācija pret tiem. Tas diez vai ir praktiski izdarāms, tāpēc ir pilnīgi normāli ik pa reizei izslimot iesnas. Maniem mājiniekiem pēdējā mēneša laikā ir bijušas divas puņķainas reizes, kas droši vien bija kādi saaukstēšanās vīrusi, kas uznāk ik pa gadam. Nebūs nekas īpašs, ja tiem pievienosies kovids, kas pēc sākotnējās vakcinācijas vai izslimošanas būs vieglā formā, jo organismam jau būs pietiekama imunitāte pret to.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?