extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-10-21 06:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Labāk vēlu nekā nekad
Man prieks, ka valdība beidzot (kad visi citi līdzekļi ir izsmelti un izmēģināti) ir sākusi kaut ko darīt lietas labā. Konkrēti, šīs divas lietas:

Tiekties sasniegt un vakcinēt seniorus caur ģimenes ārstiem.

Sputņik V apstiprināšana vismaz PVO līmenī. Šis otrs ir kontroversiāli un kopumā Eiropā nav vajadzības pēc šīs vakcīnas. Taču Latvijas situācija ar krievvalodīgu veco cilvēku populāciju ir tāda, ka viņi uzticas tikai krieviskas izcelsmes zālēm, un varbūt vajadzēja Latvijā to apstiprināt atsevišķi no centralizētās reģistrācijas. Pat ja ir zināmas šaubas par tās kvalitāti, ieguvums tomēr būtu krietni lielāks nekā riski.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bauda
2021-10-21 08:38 (saite)
Nezinu, kas tev liek tā spriest par krievvalodīgo populāciju, bet pašā Krievijā gan krieviskas izcelsmes zālēm neuzticas. Ar domu, ka, ja jau pat rietumi nav spējīgi radīt nevainojamu panaceju, tad kur nu vēl aķečestvennā medicīna

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-21 08:44 (saite)
Diez vai tu vari runāt par visu populāciju kā “neuzticas”. Cilvēkiem ir dažādi viedokļi un es nedaudz palaboju tekstu, pievienojot, “vecie cilvēki”, jo viņu starpā visvairāk ir tieši šī nostalģija pēc vecajiem labajiem laikiem.

Pat Latvijā mediķi aktīvi lieto vairākas Eiropā plaši neatzītas zāles, kuras izstrādātas krievu laikos vai ražo vietējie farmas uzņēmumi.

Cilvēki aptiekā joprojām pieprasa analgīnu, nošpu. Savukārt ģimenes ārsti paraksta fenibutu un piracetāmu, kuri ir nootropiķi, kurus pat cilvēki no amerikas puslegāli pasūta no Latvijas vai Krievijas (jo tur neatļauj ārstiem parakstīt). Šīs visas ir kontroversiālas zāles neskaidrā drošuma profila dēļ, bet zināma efektivitāte tām ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-21 08:45 (saite)
jo tur neatļauj ārstiem parakstīt >> domāts neatļauj parakstīt ārstiem amerikā vai citur rietumos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-10-21 09:01 (saite)
Arī šeit tas ir apstiprināts: https://www.tvnet.lv/7366470/riga-nav-vakcinejusies-vel-aptuveni-70-000-pensionaru

- "Apgrūtina tas, ka valdība neatļauj komunicēt krievu valodā," sacīja deputāts.

- "Diemžēl situācija ir tāda, ka daudzi vēl joprojām gaida, ka viņi varēs Latvijā saņemt "Sputnik V" vakcīnu," atzina Kleinbergs.

Un arī par pirmo punktu:
- Tāpat pašvaldība plāno uzrunāt ģimenes ārstus, kas ir mazāk aktīvi vakcinēšanas procesā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?