extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Šī diskusija izklausās pēc melnbaltās domāšanas. Nav taču tikai bināra pozīcija – ir vai nav bīstams. Turklāt es nekad neesmu paudis bināru pozīciju, tāpēc šī vārda lietošana atbildē uz manu rakstīto ir nevietā un ļoti traucē diskusijai.

Par pasākumiem veikalā – tu liec ratus priekšā zirgam. Mēs darām noteiktas lietas veikalā, lai samazinātu riskus (kuru jau tāpat ir diezgan zemi). Bet tu mēģini apgalvot, ka ja mēs darām noteiktu lietu X, tas nozīmē, ka riski veikalā ir ļoti augsti.

It īpaši tā ideja par roku dezinficēšanu pirms ieiešanas veikalā. Tai visdrīzāk nav nekāda efekta un tas ir tikai kā rituāls. Bet cilvēkiem ir tik sašķobīta paradigma par šīm lietām, ka tā “nav pat kļūdaina”. Tur nav iespējams sākt šķetināt, jo cilvēki vienkārši darīs to, ko valdība teiks. Un varbūt tas pat nav slikti, ja vien valdība ir sakarīga. Bet ja valdība domā, ka sertifikātu uzrādīšanas pirms ieejas veikalā dos kaut kādu reālu ieguvumu, tad diemžēl šie cilvēki vairāk atgādina aitas, kas seko sliktiem līderiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?