extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Es uzskatu, ka pietiek ar vārdu rasisms, jo būtībā cilvēkiem šī naidīgā attieksme ir vienāda, neatkarīgi no objekta. Un ir vairāk jāuzsver cilvēku attieksme nevis objekts, jo tas var mainīties.

Tas, ka noteikti cilvēki, dzirdot vārdu rasisms, automātiski iebilst, ka šī grupa nav rase (par spīti norādēm, ka šis termins jau sen oficiāli tiek piemērots etniskajām grupām), visdrīzāk liecina, ka šie cilvēki nevēlas diskutēt labā ticībā.

Jau norādīju, ka rase UK praktiski vispār netiek lietots, bet vārds rasisms ir ļoti aktuāls. Tas taču liek domāt, ka vārdu nozīme ir nedaudz mainījusies, vai ne? Saprātīgi cilvēki to tā arī pieņem un turpina diskusiju.

Bet tavi iebildumi man nav nekas jauns un pat bija sagaidāms, ka tu tik dedzīgi aizstāvēsi šo pozīciju, turklāt tik ļoti pavirši (sākumā teici, ka ksenofobija nav par ārgrupām) utt.

Tādējādi šis ir veids, kā atsijāt cilvēkus, kas tāpat netaisās izskatīt jautājumu labā ticībā. Latvijā tas droši vien ir neiespējami, jo kā jau minēju, šis rasisms pret autistiem ir ļoti dziļš. Un ne jau terminu lietojums ir šķērslis, lai to dziļāk apzinātos.

UK man nebūtu problēmas atrast atbalstu šī jautājuma iztirzāšanā, neatkarīgi no terminu lietojuma.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?