extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-08-11 13:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tas, ka Gobzems aicina uz protestiem pret obligātu vakcināciju, var būt tikai viņa PR akcija un populisms.

Taču stulbākais šajā ir tas, ka viņam ir taisnība un vakcīnu pases ir bezjēdzīgas.

To laikam joprojām valdībā nesaprot, bet reālais fakts, ka vakcinācija samazina inficēšanās iespēju tikai par 50%, padara šos stingros vakcinācijas pasu pasākumus par kāršu namiņu.

Nevakcinētie apdraud tikai paši sevi. Turklāt, ja neesi riska grupā, tad varbūtība nonākt slimnīcā tāpat ir ļoti maza. Laikam bija ap 1%. Par riska grupām ir cita runa, bet tieši sevis aizsardzībai nevis mītiskajai kovida izplatības ierobežošanai sabiedrībā būtu jābūt viņu galvenajam, patiesībā vienīgajam motivācijas avotam.

Pieņemsim, ka nevakcinētam, kas iet uz tusiņiem iekštelpās, ir jāpiedalās 3 šādos pasākumos, lai saslimtu. Attiecīgi vakcinētam būs vajadzīgs aiziet uz 6 pasākumiem, lai inficētos. Ja mēs nodalām, ka pasākumi ir tikai vakcinētajiem, tad tik un tā pie pietiekami liela cilvēku skaita rudens vai ziemas viļņos tajos būs daudzi inficēti, bet pirmssimptomu stadijā, kad jau var inficēt citus un vēl to neapzinās.

Delta variants ir aptuveni divas reizes lipīgāks, savukārt vakcinētie izplata vīrusu aptuveni divas reizes mazāk. Šīs lietas izlīdzinās un sanāk, ka vakcinēti savā starpā izplata vīrusu apmēram tikpat cik nevakcinētie izplatīja pirms delta varianta, tas ir, šī izplatība var būt tik aktīva, ka pat mājsēdes to nespēja ierobežot.

Protams, ir atšķirība – ar vakcināciju risks smagi saslimt un nomirt ir daudz mazāks. Bet konkrētam cilvēkam ir nebūtiski, vai inficēsies no vakcinētā vai nevakcinētā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?