extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-07-18 08:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Uzvara nāk lēnām
Spānijā lokdaunu pasākumi tiek atzīti par nekonstitucionāliem. Tie gan ir tikai tehniski iemesli: nepareiza klasifikācija – bija pasludināts tikai trauksmes stāvoklis, nevis ārkārtas stāvoklis, bet vairāk jau konstitucionālā tiesa neko nevarēja lemt. Jebkurā gadījumā visi uzliktie sodi par lokdaunu pārkāpumiem šajā periodā tiek atzīti par beztiesiskiem un tiek atcelti.

Kaut kā vēl rietumu demokrātija nav mirusi. Tiesas maļ lēnu, bet domāju, ka arī citās valstīs pamazām tiks noraidīti bezprātīgie lēmumi. Politiķus gaida grūti laiki, jo vairums no viņiem, kas bija pie varas pandēmijas laikā, vairs netiks ievēlēti. Good riddance! :)

Atcerēsimies arī, ka UK valdība ātri vien deklasificēja šo pandēmiju no smagas līdz diezgan nebūtiskai (precīzi neatceros, kādi bija tie termini). Daudzi panikā kritušie to ļoti kritizēja, bet tas bija balstīts uz precīziem mirstības rādītājiem, kuri bija ļoti nelieli, salīdzinājumā, ja šī būtu bijusi nopietna pandēmija. Uz šo klasifikāciju varētu balstīt konstitucionālo lietu valdības apsūdzībai par pilnvaru pārsniegšanu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?