extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2016-01-20 08:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Katreiz, kad kāds saslimst ar potenciāli nāvējošu slimību, kuras ārstēšanu valsts neapmaksā, uzreiz sākas liela ziedojumu vākšana, lai to ārstētu ārzemēs. Būsim reāli, valsts to neapmaksā tāpēc, ka izredžu ir maz un visdrīzāk arī visa dārgā ārstēšana ārzemēs nedos neko vairāk kā paildzinātas ciešanas pacientam.

Šis nav nosodījums ziedojumu vācējiem, jo noteikti jau ir gadījumi, kad tas ir pamatoti. Bet man likās interesanta cita lieta. Vai šādas ziedojumu vākšanas notiek arī tad, kad atsaka apdrošinātājs – tas par valstīm, kurās nav nacionālās veselības sistēmas. Jo praksē apdrošinātāji atsaka vēl aktīvāk, ja redz, ka ārstēšanas izredzes ir pārāk niecīgas. Vienkārši interesanti, kā cilvēki reaģē būtībā identiskās situācijās, tikai vienā gadījumā tā ir valsts, bet citā – privāts uzņēmums.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lenta
2016-01-20 14:30 (saite)
Tas jau nav vajadzīgs slimniekam, bet ziedotājam, lai sajustos nozīmīgs. Un vispār mūsdienu medicīna sniedz iespēju dārgi, ilgi un mokoši mirt. Piem Ziedonis mierīgi būtu ozticis bez 10 gadu mokām, ja piedzimtu 100 gadus āgrāk.

(Atbildēt uz šo)


[info]dzjade
2016-01-21 10:33 (saite)
Nu nu nu. Ir jau nu gan slimības, no kurām ir pat lielas izredzes izārstēties, ja vien pietiek naudas zālēm. Vārdā gan nesaukšu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2016-01-21 10:48 (saite)
Nosauc gan, jo ja nu gadās saslimt. Varētu jau sākt iekrāt naudu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?