Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
Nu ja, valoda nav precīza, un es nesalīdzināju ar krievu ruleti, bet gan minēju to kā ilustratīvu piemēru.

No galaiznākuma viedokļa riska procentam nav nozīmes. Cilvēks vai nu nomirst, vai nenomirst. Ja risks bija 0,0000000001% un cilvēks nomira, tad riska "mazums" neko nemaina, cilvēks ir beigts.

Cita lieta, ka visa dzīve ir risks un ka mēs nevaram staigāt apkārt, visu laiku uztraucoties par riskiem. Ir jāizvēlas, un izvēles bieži notiek ļoti ātri - nu nekalkulēšu es pirms iekāpšanas metro, cik liels risks ir letālai avārijai vai tam, ka spridzinātājs pašnāvnieks uzraus gaisā bumbu manā vagonā, es sēžos metro un braucu, jo man ir kaut kur jānokļūst.

Vēl pavisam cita lieta ir sabiedrības līmenis, kad mani lēmumi ietekmē arī citus. Te tomēr ir vērts atcerēties, ka mana vakcinēšanās vai nevakcinēšanās atstāj ietekmi arī šādā līmenī, kas nav mans individuālais līmenis.

Tagad viena daļa cilvēku sagrābstījuši kaut kādus terminus, kumulatīvais rādītājs utml, un tad nu bliež vaļā pamatojumus savai absolūti subjektīvajai vēlmei nevakcinēties. Man par to nav nekāds aizkaitinājums, es vienkārši šādu nostāju nepieņemu, tas arī viss. Ne jau es šos cilvēku mainīšu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?