jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
Jā, es pilnīgi piekrītu par antivax noskaņojumu. Redzu pēc sevis - līdz šim esmu pārliecinoši bijusi vakcinēšanās nometnē, ģimenē esam vakcinējušies pret visu, izņemot gripu, bet ieskaitot neobligātās ērces.
Bet tagad ar Covid kaut kā bremzēju, un iemesls tam ir nevis ticība sazvērestības teorijām, bet aizdomas, ka visa šī baiļu kampaņa pārāk daudziem ir lielisks biznesa projekts. Sākot ar vakcinācijas biroja reklāmas iepirkumu komandu, beidzot ar pašiem vakcīnu ražotājiem.

Es domāju, Latvijā tieši dēļ tā valdības rīcības totalitārisma arī vienkāršo cilvēku vidū valda tāds nihilisms visu to ierobežojumu ievērošanās. Vēsturiskā atmiņa par dzīvi totalitārā iekārtā dara savu, un varbūt labi, ka tā. No sērijas - jūs tur augšā lemiet ko gribat, mēs atradīsim, kā to apiet. Pat ja esmu par jaunu, lai būtu apzinātā vecumā dzīvojusi PSRS, tā tomēr ir kultūras daļa, kas daudzās jomās mūsu valstī kavē attīstību (ēnu ekonomika utt.). Bet šai gadījumā zaudētāji drīzāk ir ierobežojumu pedantiskie ievērotāji, kas tiešām neļauj bērniem tikties ar draugiem, līdz tie iedzīvojas depresijā, darbavietā sēž maskā, pat ja kolektīvs ir neliels, svētkos nevienu nesatiek pat ārā utt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?