extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Ha, tieši juristi ir tie, kas nevajadzīgi uzspiež uz savu formulējumu, kuru neviens normāls cilvēks nesaprot. UK ir iesākta prakse rakstīt patērētājiem domātos likumus cilvēkiem saprotamā valodā un nekāda traģēdija ar to nav notikusi. Tieši otrādi – cilvēki ir labāk informēti.

Un arī matemātikā es varu izskaidrot Pitagora teorēmu saviem vārdiem. Es nesaku, ka vienošanās par terminiem nav noderīga – jā, tā reizēm ļoti labi palīdz. Bet tā nav būtiska. Ja tu nevari savu dižo ideju izskaidrot vienkāršā cilvēku valodā, tad varbūt tu pats šo ideju nemaz nesaproti.

Taivānā neesmu bijis, bet tas atgādina tos murgus Eiropas Parlamentā, kad viņi uzstāja, ka Maķedonija ir vienmēr jāsauc Bijusī Dienvidslāvijas Republika Maķedonija. Lai gan 100% cilvēkiem bija skaidrs, par kuru vienību iet runa. Šis murgs bija tikai Grieķija iebildumu dēļ (nu tur sens strīds). Cilvēkiem vienkārši patīk savas politiskās pārliecības izpaust valodā, bet reāli lietas izpratnei tas nav būtiski.

Ķīna ir Ķīna un Taivāna ir Taivāna. Visi to zina, un esmu mācījies kopā ar cilvēkiem no abām šīm vietām, un nekādus speciālus formulējumus man neviens nav prasījis, lai sazinātos ar šiem cilvēkiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?