extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Tā kaut kā izskatās.

Tur tika teikts, ka UK pārdodot bezrecepšu zāles pārtikas veikalos, ir lielāks pārdozēšanas risks, bet tā nav patiesība. Par to bija bažas, ka tā varētu notikt, pirms UK atļāva šādu tirgošanu veikalos, bet vēlāk ievāktie dati parādīja, ka praksē pārdozēšanas pieaugums ir ļoti neliels. Iepakojumi ir labi marķēti ar skaidriem brīdinājumiem nelietot vairāk par 2 tabletēm.

Iemesls, kāpēc citas valstis joprojām to negrib atļaut, ir cīņa par peļņu, kuru aptiekas negrib atdot. UK farmaceiti pamatā pāriet uz pakalpojumu sniegšanu – pacientu konsultēšanu, vakcinēšanu, vieglu slimību ārtēšanu, zāļu uzraudzību u.tml. Viņi aktīvi sadarbojas ar ārstiem un ir pilntiesīgi veselības aprūpes darbinieki.

Latvijā farmaceitus neciena, ārsti viņus neuzskata par profesionāļiem, un viņu galvenā nodarbošanās ir pēc iespējas vairāk pārdot aptiekās zāles un kosmētiku. ES normas paredz, ka farmaceiti ir veselības aprūpes profesionāļi, un Latvija to nedrīkst noraidīt. Tāpēc ir izdomāta papildu kategorija, tā saucamās ārstniecības personas, kurā farmaceiti neietilpst, lai mazinātu viņu ietekmi. Šis nošķīrumam ir vēsturiskas saknes, un ir grūti kaut ko izmainīt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?