extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-02-13 15:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar zvanīju mātei, kura kādā brīdī pajautāja, bet kā tas ir ar vakcīnām – vai tās ir drošas veciem cilvēkiem?

Es atbildēju, ka tās ir drošas, jo šīs vakcīnas ir tikai proteīni (Pfizer) vai nekaitīgi vīrusi (AstraZeneca), kas aktivizē imūnsistēmu tieši tāpat kā īstais kovida vīruss, bet neko daudz ķermenim nenodara. Tomēr šī aktivizēšana var radīt īslaicīgas problēmas, kā temperatūru, galvassāpes, un vecāki cilvēki ar vājāku ķermeni to var izjust nedaudz stiprāk.

Māte bija pārsteigta, ka neviens no valdības nebija spējis to tik vienkārši un skaidri pateikt. Viņa, kā jau pensionārs laukos, nekur apkārt nestaigā un pamatā klausās radio vai skatās TV, un tur ir visādas ziņas, bet ne skaidra, nomierinoša informācija.

Varbūt tā arī ir problēma, ka cilvēki un valdība var runāt par visu ko – kāpēc cilvēki ir antivaxx, un kāpēc mums ir jābaidās kaut ko darīt, jo tas varētu palielināt antivaxx noskaņojumu sabiedrībā. Taču tā arī nepateikt pašu galveno, kas visiem it kā prātā ir – kā tad vakcīnas īsti darbojas.

Varbūt valdības vienkārši darbojas pārāk augstā juridiskā līmenī, un vairs nespēj runāt normālā cilvēku valodā. Tas pats bieži ir vērojams ar ārstiem, kuri ir daudzus gadus skolā un praksē iekaluši medicīniskos terminus un žargonu, ka vairs nespēj problēmu pārtulkot parastiem cilvēkiem saprotamā valodā.

Šis ir viens no iemesliem, kāpēc es gribu kļūt par medicīnas rakstnieku. Šī ir sfēra, kur ir milzīgs neaizpildīts robs un liels izaugsmes potenciāls.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2021-02-13 18:48 (saite)
šobrīd modē ir uzspiest ar varu, regulēt sabiedrību, nodarboties ar sociālo inženieriju utt. dominē viedoklis, ka cilvēki paši nav kompetenti izvērtēt informāciju un pieņemt lēmumus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-02-13 22:40 (saite)
Kaut kas šajā ir.

Pat vislabākie reklāmu rakstniecības principi paģēr, ka jāraksta tā, lai pārliecinātu cilvēku. Pārliecināšana ir mērķēta uz šādu sociālo kontroli.

Bet pārliecināšana ir nav pareizais ceļš. Lai ievērotu cilvēku brīvību, mērķim ir jābūt informēt nevis pārliecināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?