extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Nu izlasi vispirms rakstu. Tas nav par sadali, bet to, ka vakcīnu ražotāji nepietiekami ieguldīja ražotnēs, jo nebija pasūtījumu. Piemēram, kāpēc Pfizer tagad pārveido ražotni, ja to būtu varēts izdarīt jau novembrī?

Par to arī rakstīja MR blogā. Teorētiski it kā bija solījumi, ka vakcīnas tiks iepirktas, bet praksē līdzekļu izmantošana atšķiras, ja ir reāli pasūtījumi, ja vakcīna ir vai nav reģistrēta utt.

Tagad man ir pārdomas, kā Latvijai būtu labāk risināt augsto zāļu cenu (kas kā zināms ir augstākas nekā UK). UK ir spēcīgs sarunu partneris ar zāļu kompānijām un NHS centralizēts iepirkums, tāpēc cenas ir maksimāli zemas. Latvija ir, nu kā lai pasaka, maza vienība, tāpēc neko daudz nokaulēt nevar. Tāpēc ir plāns, ka arī zāļu iepirkumus vajadzētu veikt centralizēti ES. Bet tagad man par to māc bažas, ka reāli ES centralizētie iepirkumi izgāzīsies. Es valstis ir pārāk dažādas, ar ļoti atšķirīgām veselības aprūpes sistēmām, apdrošināšanas veidiem un arī cenu līmeņiem. Ja vēl pievienos institucionālo pasivitāti, tad rezultāts var nebūt labs. Varbūt labāk tā vietā ir stiprināt pašas Latvijas iestādes, lai spētu zāļu iegādes veikt racionālāk un efektīvāk?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?