extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-11-16 21:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šoreiz es pat neesmu šokēts, bet smejos par to, kā cilvēki lokās līdzi jebkuram vējam:

Tātad pirms kāda laika Latvijā aizliedza sejas aizegus musulmanēm:
https://skaties.lv/zinas/latvija/sabiedriba/islama-kulturas-centra-vaditajs-sejas-aizsegu-aizliegums-latvija-ietekmes-tikai-divas-sievietes/

Var strīdēties, vai aizliegums bija pareizā izvēle (es personīgi to neatbalstu, jo uzskatu brīvību par svarīgāku), bet ministrija balstījās uz vietējiem profesoriem šajā jautājumā: ”Ne vairāk par 7% musulmaņu sieviešu nēsā šos sejas aizsegus sauktus nikābs, burka, parandža. Tas ir tieša norāde uz radikālismu,” likumprojekta prezentācijā teica Taivāns.

Ko lai te vēl piebilst, gudrāki cilvēki ir runājuši un lēmuši.

Bet droši vien, ka būsiet pamanījuši, ka situācija ir nedaudz mainījusies, un sejas aizsegu lietošana daudzās vietās sabiedrībā tagad ir pasludināta par obligātu. Tas daudziem nepatīk un rodas iebildumi, tāpēc ir jāmēģina tautu pārliecināt, ka tas nav tik traki:

https://www.delfi.lv/news/arzemes/faktu-parbaude-arabu-sejas-aizsegus-neieviesa-apspiesanai.d?id=52518201

Un kurš tad ir gudrākais šajā jautājumā, ja ne Taivāna kungs:

Savukārt sejas apsegs šajā kultūrā parādījies tikai ap 7. gadsimtu, bet varbūt pat vēlāk, skaidro Teivāns. "Tas nav bijis obligāts un nav tāds arī šodien. Par hidžāba izcelsmi ir daudz pētījumu, bet neapšaubāmi, ka tā izcelsme nav obligāti saistīta ar islāma dogmatiku. To var uzskatīt par "dievbijīgu paražu", kas ir kļuvusi par zināmu modi pagājušā gadsimta pēdējās trīs dekādēs," norāda profesors.

Izcēlums mans. Kas pirms dažiem gadiem bija viennozīmīga radikālisma izpausme, šodien ir “dievbijīga paraža” vai pat tikai jaunākā mode.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?