extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-11-08 11:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kāpēc Vācijas koronavīrusa stratēģija vairs nestrādā –
https://www.cnbc.com/2020/11/06/why-germanys-coronavirus-strategy-doesnt-appear-to-be-working.html

Īsumā, tā bija balstīta uz kontaktu izsekošanu, bet šobrīd ap 75% inficēto nevar noteikt inficēšanās avotu.

Kopumā daudzās valstīs bija “ticība” par dažādu pasākumu efektivitāti.

– sākumā bija milzīgs uzsvars uz roku mazgāšanu, dezinficēšanu ar roku gēlu, ieejot katrā veikalā. Tagad to vairums vietu vairs nedara vai nekontrolē, jo netiek uzskatīta par būtisku infekcijas pārnešanas avotu.

– hidroksihlorohīns bija standarta terapija. Tagad no tās ir pilnībā atteikušies kā neefektīvas.

– remdesivīrs tika nosaukts par milzīgu progresu. Jaunākie pētījumi parāda, ka attiecībā uz pacientiem, kas jau ir hospitalizēti, tās visdrīzāk ir ļoti maz efektīvas zāles.

– kontaktu izsekošanu, ieskaitot lietotni, un testēšanu uzskatīja par efektīvu kontroles līdzekli. Ar šo rakstu izskatās, ka pat Vācijā tas nenostrādāja.

– Sejas masku lietošana šķiet ir zināmā mērā efektīva, bet nav palīdzējusi izvairīties no lielas izplatības ne Spānijā, ne Francijā.

Ja atceraties vēl kādus sākotnēji ticamus faktus, kas izgāzušies, tad esat laipni lūgti pierakstīt komentāros. Kopumā šis ir par mūsu ticību valdības rīkojumiem.

Manā izpratnē šis vēl vairāk pārliecina, ka jebkuriem pierādījumiem ir jābūt ļoti pamatīgiem. Visi viegli noplūcamie augļi jau ir paņemti, tāpēc jebkuras jaunas zāles nenāks tik viegli kā agrāk. Tāpat arī jaunas efektīvas metodes vai pasākumi u.tml.

Šeit laikam varētu pieminēt daudzu ticību vakcīnai, ka tā spēs atrisināt visas koronavīrusa radītās problēmas. Kas to lai zina, bet ir vairāki iemesli nebūt tik ļoti cerīgam – 1) vēl vakcīna nemaz nav apstiprināta, 2) nav zināms, kāda būs tās efektivitāte, 3) visu cilvēku vakcinēšana ir grūti izdarāma, un redzot, cik haotiski valdības darbojas, tas nenotiks ātri. 4) vīrusa mutācijas var padarīt šo pasākumu par diezgan neefektīvu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2020-11-08 19:20 (saite)
Pieņemsim, ka parādās vakcīna un LR valdība to nopērk par miljardu. Bet vakcinējās parsimts kovidticīgās, pārējie klasiski nogaida. Vēl daļa neko nezin.
Drošs variants ir noteikt vakcīnu par obligātu - ja nav vakcinācijas pase, tad sods 1600eiro + tiesu izpildītāju procenti.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?