porcelāna lellīte ([info]neraate) rakstīja,
Es neteicu, ka pietiek medmāsu, es teicu ka nav nepieciešamības lai šo funkciju pārņemtu farmaceiti. Bērnus pēc dzimšanas ar vajadzīgajām vakcīnām vakcinē dzemdību iestādes, pēc tam pie ģimenes ārsta, ja vien nav vajadzīgs kas specifisks. Uzņēmumi, kam ir laba apdrošināšanas polise aicina uz savām telpām, nu jau ir arī diezgan daudz vakcinācijas kabinetu privātās poliklīnikās un veselības centros. Medmāsas, ārsta palīgi, vecmātes kas ir specifiski kvalificēti var šo darbību veikt.

Skaidrs, ka tev nepatīk lasīt tekstu, bet pirmaja pusgadā, ja nemaldos martā/aprīlī bija diezgan labs viena ārsta skaidrojums par vakcīnu iepirkumu procedūrām, arī ja nemaldos MFD veselības centra stāsts par to cik iepērk vai neiepērk centralizēti, tieši par gripas vakcīnu. Iespējams es lasīju video atstāstu, jo ne vienmēr varu skatīties ar skaņu

Iespējams, protams, ka tā ir pretestība domāt uz priekšu, bet tīri pragmatiski domājot tik daudz lai visiem, nevis specifiskām sabiedrības grupām, valsts neiepirks, pat ja gribētu. Ne tikai finansiālu apsvērumu dēļ, bet arī tādēļ, ka tirgus mums ir mazs, ja solidāri sadalīs cik kurai valstij iedos, tiks arī mums, ja pēc pieprasījuma-piedāvājuma ekonomiskā principa, nu tad mums vispār nav jāuztraucas cik drošas ir pirmās vakcīnas, jo līdz mītiskajai Streipa tantei Bauskā tā nonāks tad, kad rezultāti citu valstu populācijās jau būs redzami na ļico.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?