extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-07-12 12:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kāpēc es domāju, ka Džefrija Epšteina pašnāvība nebija nejaušība. Tie, kas iebilst pret konspirācijām, izdara kļūdu, tēmējot uz pašu spēcīgāko izskaidrojumu – ka kāds fiziski ielika Epšteinu cilpā un pakāra viņu. Bet konspirācijai nav obligāti jābūt tādai. Šis miljardieris noteikti varēja būt pašnāvniecisks arī bez kāda cita palīdzības. Jo ir loģiski, ka ikviens var sākt domāt par pašnāvību, ja viņam dzīvē ir bijis viss, ko viņš kāro, bet kādu dienu viņu apsūdz, ieliek cietumā, no kura viņš visdrīzāk vairs nekad ārā netiks, turklāt tiks ļoti nosodīts un viņa upuri stāvēs viņa priekšā un viņam būs tiesā jāstāsta, ko ar viņiem esi darījis. Drīzāk būtu jābrīnās, ja kāds šādā situācijā nedomātu par pašnāvību.

Bet uzraugi jau to zināja, un viņiem bija uzdevums nepieļaut viņa pašnāvību.

Dažreiz uzraugi pieļauj kļūdas. Tāpat kā citas profesijas, arī ārsti – kļūda vienmēr ir iespējama. Reiz Latvijā ārsti ielaida vēnā mazai meitenei nevis 0,9% fizioloģisko šķīdumu, bet tā koncentrātu, un meitene no tā nomira. Tā gadās, bet statistiski tomēr ārsti šādas kļūdas pielaiž reti. Iespējamība, ka tā notiks ar kādu slavenību, ir ļoti maza. Ja Boriss Džonsons, kuram arī daudzi vēlēja nomirt, kad viņš gulēja ar koronavīrusu slimnīcā, tiešām būtu nomiris no kādas nejaušas ārsta kļūdas, tā būtu ļoti liela nejaušība. Tas ir iespējams, bet ļoti mazticami.

Tieši tāpat ar cietuma apsargiem, kas nogulēja un nenovērsa Epšteina pašnāvību. Tādas lietas gadās, bet statistiski reti, un ja tas notiek ar kādu slavenību, tad tas ir ļoti aizdomīgi. Pirmkārt, visi zināja, ka tā ir slavenība, kura ir gatava liecināt arī par vairāku augstu politiķu iesaisti šajā lietā. Vai tad viņa apsardzē netiktu iesaistīti lielāki resursi un lielāka rūpība, lai viņš neizdarītu pašnāvību priekšlaicīgi? Izmeklēšana tiešām atklāja neregularitātes – apsargi bija noguruši, īpaši ielikti šajā maiņā par spīti nostrādātajām ilgajām stundām utt. Bet līdz galam tā arī neviens nemēģināja aizrakties, kāpēc tik lielas slavenības apsardzībā bija šāda nevērība. Tas, kurš to noorganizēja, palika nezināms, iespējams, daudzu augstākstāvošo piesegts.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?