extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-07-05 13:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nē marksismam
Daudzi pieprasa nacionalizēt remdesivīra ražošanu, kas manuprāt nav pamatoti. Pirmkārt, šajā gadījumā remdesivīrs nav tik iedarbīgas zāles, lai to varētu uzskatīt par vitālu vajadzību. Atcerēsimies, ka nav pierādīts, ka tās samazina mirstību. Otrkārt, Gilead jau ir paredzējis, ka zāļu ražošana notiks vairākās vietās un arī cena tiks diferencēta un būs vairāk atbilstoša katra reģiona maksātspējai. Tāpēc šīs priekšlaicīgās runas par patentu nacionalizāciju liecina, ka marksistu idejas tautā ir laidušas dziļas saknes.

Runājot par mirstības samazinājumu, tad šobrīd mirstība UK slimnīcās ir samazinājusies līdz mazāk par 1%, salīdzinot ar 6% martā. Iemesli nav līdz galam izvērtēti, bet liela daļa noteikti ir tāpēc, ka tagad vairāk saslimušo ir gados jaunāki pacienti. Bet viens svarīgs aspekts ir tas, ka ārsti ir sapratuši, kā labāk sniegt aprūpi. Piemēram, nevajag steigties likt cilvēkus zem ventilatora, un alternatīva terapija kā skābeklis un pacienta novietošana guļus stāvoklī uz vēdera bieži dod labākus rezultātus.

Šī ir ļoti vienkārša informācijas vienība, kas pēc efektivitātes rādītājiem šobrīd ir apsteigusi visas pieejamās zāles. Alternatīvi, arī deksametazona lietošana kritiskiem pacientiem šķiet ir noderīga. Arī šīs zāles ir ģenēriskās, bet zināšanas, kad tās ir efektīvi lietot, ir ārkārtīgi vērtīgas un nav patentējamas.

Tāpēc arī pārsteidz, ka tik liels akcents tiek likts uz to, ka big pharma ir ļaunie, kuri prasa tūkstošus par zālēm, kuru izejvielas un sintēze izmaksā mazāk par dolāru, un tāpēc viņu izgudrojumi ir jānozog un patenti jāanulē. Un tai pašā laikā netiek pievērsta uzmanība tam, ka daudz efektīvāka palīdzība var tikt sasniegta ar informāciju, kas visiem ir pieejama bez maksas un ierobežojumiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?