extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-07-01 13:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kāpēc sociāliem tīkliem ir tik destruktīvs raksturs? Šis ieraksts šķiet to izskaidro vislabāk.

Tradicionāli cilvēku sabiedrība operē līdz 150 cilvēku lielā savstarpējā paziņu tīklā. Tajā ir vieta gan atbalstam, gan sašutumam un savstarpēji mēs viens otru ietekmējam un līdz ar to progresējam, kad atmetam sliktās idejas un pieņemam citas, kas ir labākas. Ne vienmēr tas notiek ideāli, jo var tikt uzspiestas arī sliktas idejas, bet mēs kaut kā protam operēt līdz 150 cilvēku lielā tīklā.

Bet šodien sociālie tīkli kā tviteris vai facebook un citi, šo skaitu palielina līdz miljoniem un miljardiem lielam cilvēku pūlim. Tas jau rada milzīgas reakcijas pārmērīgas. Kādam kaut kas neiepatīkas, un miljoniem cilvēku, neiedziļinoties situācijā, uzbrūk tiem, kas domā citādāk. Jo mēs varam paskaidrot savu pozīciju saviem paziņām, bet tas ir neiespējami tvitera pūlim, kuru veido miljoni.

Tāpēc domāju, ka ciba un cibai līdzīgas nelielas kopienas ir daudz efektīvākas. Vismaz tajā ziņā, ka tās pasargā no šīm sašutuma pārmērībām, atcelšanas kultūras un citām nejēdzībām. Cibā ir vairāk par 150 lietotājiem, bet aktīvo skaits droši vien nav lielāks par to.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?