extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-05-08 15:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl tāda interesanta krīzes matemātika. Pēc datiem zemākā ienākumu piektdaļa ir zaudējusi darbu par 35%, savukārt augstākā piektdaļa tikai par 9%. Kas izklausās loģiski, jo tie, kas var strādāt no mājām, parasti saņemt vairāk, nekā tie, kas uzkopj viesnīcas vai strādā restorānos par minimālo algu.

Bet tas arī nozīmē, ka vidējā alga ir pieaugusi – ASV gadījumā par 5%. Tas galīgi nenozīmē, ka dzīve ir kļuvusi labāka vai ka algas būtu pārāk lielas, vienkārši tāda matemātiska sakarība no tā, ka mazāk apmaksātie ir vairāk zaudējuši darbu. Grūti saprast, kāpēc Latvijas valdība tagad nodrošinās ar iespēju samazināt algas. Krīze jau nav pārāk lielu algu dēļ vai tāpēc, ka cilvēki negribētu tērēt līdzekļus. Šoreiz ir pavisam citi iemesli un šis izskatās pēc nekaunīga veida nosegt krīzes izdevumus uz mazāk apmaksāto cilvēku rēķina, jo visdrīzāk algas samazinājumi attieksies tieši uz viņiem.

Manā pilsētā aizveras viens mazais kurpju veikals un rīko izpārdošanu. Uzraksts vēsta, ka pieņem tikai skaidru naudu, kas nozīmē, ka banka vai nodokļu inspekcija jau ir bloķējušas kontu. Kas vēlreiz apliecina, ka šajā krīzē visvairāk cietīs tieši mazie uzņēmumi, kuriem parasti nav tik lieli brīvās naudas uzkrājumi, lai izturētu vairākus sausos mēnešus. Lielie un globālie uzņēmumi kļūs tikai vēl stiprāki. Pat AirBaltic jau ir izlūdzies no valdības 250 miljonus, lai gan nemaz nav zināms, kad lidojumi varēs atsākties.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?