extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-04-08 14:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ziņās raksta, ka Zviedrija ir pārtraukusi pētījumus ar hidroksihlorohīnu COVID-19 pacientu ārstēšanā tā izraisīto smago blakusparādību dēļ. Šīs blakusparādības bija redzes bojājumi, galvassāpes, sirdsdarbības traucējumi. Tas vēl vairāk samazina cerības, ka šī varētu būt iedarbīga terapija.

Principā tas jau bija sagaidāms, jo šīs zāles nekad nebija pierādītas kā īpaši efektīvas.

Ar šo mēs atgriežamies pie tā, ka vairums informācijas ir trokšņi. Es esmu atlasījis, ka no visām daudzajām ziņām par iespējamo terapiju šī ir visbūtiskākā. Daudzi man man varētu nepiekrist, bet vai jūs varētu man pateikt, kādas citas ziņas par šo varētu būt nozīmīgākas? Un pirms tās iesakāt, padomājiet, kāpēc jūs tās atbalstāt? Vai tāpēc, ka Tramps tās ieteica? Vai arī tāpēc, ka kādam no jums nepatīk Ziedrijas politika šajā krīzē? Vai varbūt tāpēc, ka neuzticaties Big Pharma? Vai arī tāpēc, ka jūs gribat dzirdēt pozitīvu informāciju? Tie visi kādreiz var būt pamatoti iemesli, un man būs grūti izskaidrot, kāpēc man šķiet, ka šoreiz šie iemesli nav tik būtiski.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]roterdama
2020-04-09 11:54 (saite)

BCG vakcinācijas pārklājums, imo, ir nozīmīgāks.
Vīrusam meklēt atbilstošu terapiju ir komplicētāk, tāpēc varētu cerēt uz adaptīvās imunitātes uzlabošanu jeb prevenciju nevis ārstēšanu, kad noķerts.
Es pamatā lasu pubmed nevis ziņas. Diezgan daudz pētījumu ar neatkarīgi iegūtiem līdzīgiem rezultātiem. Es neticu, ka visus pētījumus vada politiskas intereses tādēļ, ka tas piedotu pārāk lielu inteliģenci vadošajiem politiķiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-04-09 12:08 (saite)
Paldies par lielo attēlu. Tas gan neko daudz nedod, jo “vakcinācija bija pagātnē” ir pārāk vispārīgi. Būtu jāskatās, no kura gada līdz kuram gadam. Pēc tam jāanalizē dati par saslimtību attiecīgām vecuma grupām un jāmēģina tie normalizēt pēc vispārējā veselības stāvokļa utt. Nav viegli izdarāms, jo prasa daudz laika un uzticamu datu pieejamība arī šobrīd vēl nav liela. Atliek tikai paļauties, ka kāds to ir centīgi izdarījis un ziņojis par secinājumiem ar minimālu biasu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?