extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-03-24 16:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēlreiz par maskām
Skots Aleksandrs ir vēlreiz izpētījis pieejamos pētījumus par masku efektivitāti, un tas apstiprina – jā, maskas ir zināmā mērā efektīvas vietās, kur iespējama lielāka iedarbība, kā lidmašīnās vai sabiedriskajā transportā. Tās visdrīzāk nav noderīgas vietās ar labu ventilāciju, kā parkos vai pastaigās dabā.

Maskas nav grūti pareizi lietot. Lielākas grūtības ir ar N95 klases respiratoriem, kurus pat liela daļa medicīnas personāla lieto nepareizi.

Visbūtiskākais secinājums ir ļoti drūms: CDC un PVO neieteica lietot maskas nevis tāpēc, lai pietaupītu tās medicīniskajam personālam, bet tāpēc, ka viņu procedūras rekomendāciju publicēšanai ir pārāk stingri birokrātiskas un nav adekvātas aktīvai rīcībai pandēmijas laikos. Tas ir visbiedējošākais, ka vislielākā problēma ir tieši autoritātes, nevis cilvēku apzinīguma trūkums.

Vēl jo vairāk, es gribu pateikt solidaritātē ar Snorki, ka aizliegums vienatnē pasportot parkā ir pilnīgi bezjēdzīgs, jo tas nekādi neietekmē vīrusa izplatību, bet tikai apgrūtina mūsu dzīvi (dažreiz pat noved pie izmisuma) bez jebkāda ieguvuma. Kāpēc autoritātes uz to tik ļoti spiež, vēlreiz parāda, cik ļoti lēmumu pieņemšanas procesi ir neadekvāti saprātīgai rīcībai.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?